nieuws

Telefoon advocaat roodgloeiend over Fiets Aktie

algemeen

Telefoon advocaat roodgloeiend over Fiets Aktie

STEENWIJK/ZEVENAAR/LEMMER – De telefoon stond afgelopen week roodgloeidend in Advocatenkantoor De Lange, Peeters en Langereis in Zevenaar. `Het is een gekkenhuis geweest’, aldus Carien Langereis. Na de uitzending van Tros Radar, maandag, over de omstreden geld terug Fiets Aktie konden gedupeerden dinsdag en woensdag bellen.

STEENWIJK/ZEVENAAR/LEMMER – De telefoon stond afgelopen week roodgloeidend in Advocatenkantoor De Lange, Peeters en Langereis in Zevenaar. `Het is een gekkenhuis geweest’, aldus Carien Langereis. Na de uitzending van Tros Radar, maandag, over de omstreden geld terug Fiets Aktie konden gedupeerden dinsdag en woensdag bellen.
Donderdag stroomden de telefoontjes ook nog binnen. In totaal bijna duizend. Alle geïnteresseerden krijgen een informatiepakket toegestuurd en over een paar weken beoordeelt advocaat Richard de Lange, die de mislukte cash back actie onderzoekt, of hij een belangenvereniging van slachtoffers van de Fiets Aktie zal oprichten Ten tijde van de lancering van de in Lemmer opgezette Fiets Aktie was Regnerus Seinstra uit Lemmer notaris. `Wij namen geen verantwoording. Mijn functie was puur administratief’, aldus Seinstra, die zou toezien op de formaliteiten, waaraan de fietsenkopers moesten voldoen om de aankoopbon na vijf jaar vergoed te krijgen. Seinstra had destijds geen enkele argwaan, maar kijkt nu wel heel anders tegen de zaak aan. `Dit is een oplichterszaak.’
Jan Farnholt van Bike & Hike uit Steenwijk, oud-bestuurslid van de Stichting Fiets Aktie en een van de geestelijk vaders van de geld terug actie die in Tros Radar aan de tand werd gevoeld, is niet blij met alle commotie. `Allerlei mensen, die om deze zaak heen zitten, willen er nu geld aan verdienen. Er moet een keer rust om deze zaak komen. Ik wil graag weer fietsen verkopen en mensen aan het werk helpen’, zegt hij onder meer.

Reageer op dit artikel