nieuws

Onvoldoende animo voor MotoRAI 2006

algemeen

Onvoldoende animo voor MotoRAI 2006

AMSTERDAM – In tegenstelling tot eerdere berichten gaat de MotoRAI 2006 definitief niet door. Het evenement is van de agenda geschrapt als gevolg van tegenvallende belangstelling van exposanten.

AMSTERDAM – In tegenstelling tot eerdere berichten gaat de MotoRAI 2006 definitief niet door. Het evenement is van de agenda geschrapt als gevolg van tegenvallende belangstelling van exposanten. De oorzaak daarvan is vervolgens te wijten aan de tegenvallende motorverkopen van dit moment.
Volgens Eugene Daams, RAI-secretaris van de afdeling Gemotoriseerde Tweewielers, is het op dit moment onmogelijk om een representatieve tentoonstelling te organiseren.
De MotoRAI is nu voor de derde achtereenvolgende keer opgeschoven. In het najaar van 2005 werd de MotoRAI doorgeschoven naar februari 2006, gelijktijdig met de FietsRAI. Maar toen de organisatie van de FietsRAI besloot het evenement samen te laten vallen met de Huishoudbeurs, was er voor een zelfstandige MotoRAI ook geen basis meer. Daarom werd alsnog besloten om dit jaar, ná de internationale EICMA Moto in Milaan (november), een MotoRAI in Amsterdam te organiseren.
De oorzaak van al deze verschuivingen wordt door de RAI mede gezocht in het feit dat de internationale EICMA Moto zó laat in het seizoen georganiseerd wordt, dat de beursagenda voor nationale beurzen nauwelijks ruimte laat. Ook andere Europese landen kampen met dit praktische probleem, omdat veel motorfabrikanten de EICMA Moto aangrijpen voor hun noviteiten. Duitsland trekt daar overigens niets van aan en organiseert in oktober gewoon de Intermot in de KölnMesse .
De laatste MotoRAI dateert van 2004 en was destijds goed voor ruim 47.000 bezoekers. Of en wanneer een MotoRAI in 2007 gepland wordt is nog niet bekend.

Reageer op dit artikel