nieuws

Gribb.nl voor de kleine ondernemer

algemeen

DEN HAAG – Belastingen, personeel en bedrijfsvoering, dat zijn de drie thema’s waarmee de kleine ondernemer het meest moeite heeft, constateerde het MKB-team van Reed Business Information in Den Haag. Het MKB-team lanceerde een site die de kleine zelfstandige ondernemer (0 tot 10 medewerkers, zo’n 600.000 bedrijven in Nederland) grip geeft op de zaak: Gribb.nl met als motto: ‘Gribb bespaart’.

DEN HAAG – Belastingen, personeel en bedrijfsvoering, dat zijn de drie thema’s waarmee de kleine ondernemer het meest moeite heeft, constateerde het MKB-team van Reed Business Information in Den Haag. Het MKB-team lanceerde een site die de kleine zelfstandige ondernemer (0 tot 10 medewerkers, zo’n 600.000 bedrijven in Nederland) grip geeft op de zaak: www.gribb.nl met als motto: ‘Gribb bespaart’.

Grote gratis tool
De site Gribb.nl is op 19 april al live gegaan, maar het merk omvat meer: naast de site verschijnen vier digitale wekelijkse nieuwsbrieven en vier tweewekelijkse papieren uitgaven, de ‘Adviseurs’, met achtergrondinformatie bij berichten op de site. Gribb ziet zichzelf als een grote gratis tool die de ondernemer de weg wijst. ‘Belangrijk blijft dat de ondernemer het zelf doet, wij bieden tools en extra’s, waardoor het de ondernemer makkelijker wordt gemaakt. Wij tonen aan hoe je het doet en wat het je oplevert. Heel praktisch. En mocht je wel je adviseur inschakelen, dan zorgen wij dat je goed voorbereid bent’, aldus Arnold Pippel, adjunct-uitgever bij het cluster MKB.
De eerste reacties van ondernemers zijn enthousiast. Die variëren van bedankjes voor een goede tip tot suggesties voor verbeteringen aan bijvoorbeeld voorbeeldbrieven. ‘Mensen denken mee en leveren content, daaruit blijkt dat we de ondernemer op een juiste manier aanspreken’, aldus Pippel.

Reageer op dit artikel