nieuws

Bike Totaalondernemers testen Easy Orderpilot

algemeen

Bike Totaalondernemers testen Easy Orderpilot

HOOFDDORP/AMERSFOORT – Zes Bike Totaalondernemers zullen als pilot ingezet worden om het internet bestelsysteem Easy Order in de dagelijkse praktijk te testen. Dit naar aanleiding van een onlangs afgesloten samenwerkingsovereenkomst tussen Bike Totaal en e-Buzz.

HOOFDDORP/AMERSFOORT – Zes Bike Totaalondernemers zullen als pilot ingezet worden om het internet bestelsysteem Easy Order in de dagelijkse praktijk te testen. Dit naar aanleiding van een onlangs afgesloten samenwerkingsovereenkomst tussen Bike Totaal en e-Buzz. 
Door middel van Easy Order komt een koppeling tot stand met de kassasystemen van de deelnemende ondernemers. Via internet worden de inkooporder doorgestuurd naar de deelnemende leveranciers. In de testfase zijn dat AGU, Gazelle en Shimano. Deze leveranciers krijgen de inkooporder elektronisch doorgestuurd en kunnen aan de hand daarvan pakbonnen en facturen terugsturen.
Naast de efficiencyslag in het inkoopproces kunnen leveranciers en ondernemers via Easy Order ook rechtstreeks met elkaar communiceren. Bovendien hebben ondernemers inzage in de actuele voorraad van de leveranciers en zijn in staat om eventuele speciale aankopen te doen.
Aan het eind van dit jaar zullen de bevindingen van de zes ondernemers, die onderdeel uitmaken van de Projectgroep Ketenintegratie, geëvalueerd worden. Dan wordt besloten of Easy Order uitgerold wordt voor alle Bike Totaal ondernemers, 180 in totaal, en Bike Totaal contractleveranciers. Gertjo Janssen (rechts) ziet deze samenwerking met e-Buzz als een volgende stap in verdere ketenintegratie: “De samenwerking tussen fabrikant en detaillist gaat hiermee een nieuwe fase in. Het systeem heeft veel mogelijkheden, is gebruikersvriendelijk en biedt veel gemak voor zowel onze ondernemers als leveranciers.”

Reageer op dit artikel