nieuws

Rumoer rond Stichting Fiets Aktie laait weer op

algemeen

Rumoer rond Stichting Fiets Aktie laait weer op

DOETINCHEM – Consumenten die in 2001 een fiets gekocht hebben en daarbij ingetekend hebben voor de Cashback-actie komen in toenemende mate tot de ontdekking dat ze naar hun geld kunnen fluiten. Voor velen breekt het moment dat ze hun aankoopbedrag uitgekeerd moeten krijgen nu aan.

DOETINCHEM – Consumenten die in 2001 een fiets gekocht hebben en daarbij ingetekend hebben voor de Cashback-actie komen in toenemende mate tot de ontdekking dat ze naar hun geld kunnen fluiten. Voor velen breekt het moment dat ze hun aankoopbedrag uitgekeerd moeten krijgen nu aan.
Omdat de Stichting Fiets Aktie en de verzekeringsmaatschappij Verzekerd Keur al een aantal jaren geleden failliet gegaan zijn, komen de klanten bedrogen uit. ‘Duizenden dupe Lemster Fiets Aktie’ kopte de Leeuwarder Courant vorige week. De krant maakte melding dat duizenden mensen slachtoffer zijn geworden van de Stichting Fiets Aktie uit Lemmer. “Met honderden tegelijk ploffen er dezer dagen in Lemmer aangetekende brieven op de deurmat van notaris Pieter Alberda. De afzenders stuurden het ‘terugbetalingscertificaat’ in, waarmee zij het aanschafbedrag van hun nieuwe fiets – vijf jaar na aankoop – terug vragen,” aldus de Leeuwarder Courant. “De deelnemers aan de ‘Fiets Aktie’ zijn door de gelijknamige Lemster stichting bij de neus genomen en ze kunnen niemand vinden die zich daarop laat aanspreken. Notaris Alberda en zijn personeel doen niks anders dan het plichtmatig afstempelen van de brieven, die vervolgens op zolder aan de Kortestreek hoog worden opgetast. De stapel kan wel tot zesduizend aangroeien.”
Ook elders in Nederland groeit de onvrede bij gedupeerde consumenten. Voor de redactie van het televisieprogramma Tros Radar reden om hier nog eens aandacht aan te besteden in de uitzending van aanstaande maandag: Nederland 2, 20.25 uur.

Reageer op dit artikel