nieuws

Michel Bartoli promoot Granfondo in Amsterdam per fiets

algemeen

Michel Bartoli promoot Granfondo in Amsterdam per fiets

AMSTERDAM – De oud profrenner Michele Bartoli was gisteren in Amsterdam om zijn Granfondo te promoten. De prestatietocht gaat op 23 juli van start in het Italiaanse Lucca (Toscane). Bartoli scoorde met name in klassiekers en is in 2004 gestopt met wielrennen, met 57 overwinningen op zak (waaronder Amstel Gold Race 2002).

AMSTERDAM – De oud profrenner Michele Bartoli was gisteren in Amsterdam om zijn Granfondo te promoten. De prestatietocht gaat op 23 juli van start in het Italiaanse Lucca (Toscane).
Bartoli scoorde met name in klassiekers en is in 2004 gestopt met wielrennen, met 57 overwinningen op zak (waaronder Amstel Gold Race 2002). Samen met vrouw, kind, journalisten en genodigden, waaronder Tony Eyck, Ralph ‘The Chopperdome’ van Heusden en Roberto Payer (directeur Hilton Amsterdam) bezocht hij drie Italiaanse restaurants. Achterliggende reden was de promotie van zijn Granfondo, een koers voor cyclotoeristen, die kunnen kiezen voor de afstanden 67, 113 of 162 km. Wie het fietsen liever combineert met het bezoek aan de Italiaanse keuken is er de speciale Gourmet-tour van 15 km. Hoewel Bartoli niet meer in het profcircuit actief is, kan hij de sport maar moeilijk los laten. Daardoor is het idee voor deze Granfondo ontstaan. “De droevige wetenschap dat ik nooit meer de emoties van een koers zou kunnen delen met mijn fans en toerfietsers is de reden dat ik deze Granfondo opgezet heb. Een competitie met noordelijke flair en de inspiratie van machtig wielrennen. Zo kan ik nog steeds liefhebbers meenemen om de glorieuze ervaring te delen van het rijden en winnen van een fantastische klassieker.”
Alle informatie over deze 1e editie is terug te vinden op www.granfondomichelebartoli.it

Reageer op dit artikel