nieuws

Jeep Bicycles, Chrysler en McKids naar Dutch Bicycle Group

algemeen

Jeep Bicycles, Chrysler en McKids naar Dutch Bicycle Group

SCHIEDAM – De Dutch Bicycle Group (DBG) heeft een licentieovereenkomst verworven van de merknamen Jeep Bicycles, Chrysler en McKids. Wat betreft Jeep en Chrysler neemt DBG de import over van H’its International die jarenlang de import voor de Nederlandse markt verzorgd heeft.

SCHIEDAM – De Dutch Bicycle Group (DBG) heeft een licentieovereenkomst verworven van de merknamen Jeep Bicycles, Chrysler en McKids. Wat betreft Jeep en Chrysler neemt DBG de import over van H’its International die jarenlang de import voor de Nederlandse markt verzorgd heeft.
“Naast distributie gaan wij ook ontwikkeling en productie verzorgen van diverse concepten,” zegt Stephan Räkers, commercieel manager van DBG’s Bike Division. “Het betreft een contract voor langere termijn, en voor de Benelux, met een mogelijkheid dat door ons ontwikkelde en geproduceerde concepten ook internationaal kunnen worden ingezet.”
De productlijn McKids betreft niet alleen kinderfietsen, maar ook stepjes, loopauto’s et cetera. Deze merknaam is duidelijk gelieerd aan McDonald’s en zal, zeker voor kinderen, daarom heel herkenbaar zijn. “Met McKids/McDonalds gaan wij buiten (rollend) kinderspeelgoed een geheel nieuw te ontwikkelen kinderfietsen lijn ontwikkelen en in de markt zetten voor 2007. Omdat wij deze merknamen conceptmatig zullen gaan vermarkten zullen deze merken zowel in de vakhandel als in branchevreemde kanalen te verkrijgen zijn,” aldus Räkers.

Reageer op dit artikel