nieuws

BMC verlegt distributie van Bike Concepts naar Veltec Benelux

algemeen

BMC verlegt distributie van Bike Concepts naar Veltec Benelux

VALKENSWAARD – Sinds 1 april heeft Veltec Benelux het Zwitserse sportfietsmerk BMC in haar portefeuille. Daarmee nemen ze het importschap over van Bike Concepts, dat een half jaar geleden op Bike MOTION Benelux het merk nog voor de Nederlandse markt introduceerde.

VALKENSWAARD – Sinds 1 april heeft Veltec Benelux het Zwitserse sportfietsmerk BMC in haar portefeuille. Daarmee nemen ze het importschap over van Bike Concepts, dat een half jaar geleden op Bike MOTION Benelux het merk nog voor de Nederlandse markt introduceerde. Voorlopig verzorgen Bike Concepts en Veltec Benelux de distributie van BMC naast elkaar, totdat Veltec per 1 augustus de definitieve Benelux-distributie krijgt.
Norbert van Rossum (Bike Concepts) werd eind vorige week plotseling van deze ontwikkeling op de hoogte gesteld en was onaangenaam verrast. Hij is vooralsnog niet van plan deze stap van BMC zonder slag of stoot te accepteren. “Ik had van hen zo’n stap nooit verwacht, zeker niet midden het seizoen.” De reden waarom BMC overstapt van Bike Concepts naar Veltec is Van Rossum onduidelijk.
Bij Veltec is men enthousiast over de acquisitie. “Veltec en BMC zijn ervan overtuigd dat deze samenwerking resulteert in een versterking van beide ondernemingen. Beide bedrijven delen de visie waarin focus op kwalitatieve en exclusieve producten centraal staat,” zegt marketing manager Ine Paridaans. “Voor ons vormt BMC een goede aanvulling op de fietsmerken American Eagle, Concorde, Look en Wilier. Daarnaast werkt BMC sinds 2 jaar samen met het merk Easton dat ook exclusief door Veltec Benelux verdeeld wordt. We voegen BMC ook toe aan het Veltec Custom Center, zodat de fietsen op maat leverbaar zijn.”

Reageer op dit artikel