nieuws

‘De Pedaleur’ uitgeroepen tot Tweewielerwinkel van het jaar 2006, Tweewieler support award voor Spokes Bikestore

algemeen

AALSMEER (13 Feb.) – De Pedaleur uit Doetinchem is bekroond tot ‘Tweewielerwinkel van het Jaar 2006’. Anita Witzier maakte de uitslag bekend tijdens de feestelijke uitreiking in het Event Centre Aalsmeer. Rob van der Wal en Karolien Hermans namen de wisselbeker in ontvangst uit handen van hoofdredacteur Arnauld Hackmann

AALSMEER (13 Feb.) – De Pedaleur uit Doetinchem is bekroond tot ‘Tweewielerwinkel van het Jaar 2006’. Anita Witzier maakte de uitslag bekend tijdens de feestelijke uitreiking in het Event Centre Aalsmeer. Rob van der Wal en Karolien Hermans namen de wisselbeker in ontvangst uit handen van hoofdredacteur Arnauld Hackmann (foto rechts).
Drie jaar geleden heeft de winkel ook meegedongen naar de felbegeerde titel. De jury constateert dat de opmerkingen van de jury in 2003 zeer goed zijn opgepakt en opgelost. Het team van De Pedaleur heeft in de ogen van de jury zelfs de overtreffende trap gerealiseerd en is daarmee een terechte winnaar van de titel. "De Pedaleur blinkt uit in zijn uitstekende vertaling van de formule naar de alledaagse praktijk in de winkel. Die vertaling is consistent en biedt zodoende duidelijkheid voor de consument. Conceptmatig is het een prima winkel, die voor zichzelf spreekt. De inrichting is dermate logisch qua opbouw dat je er als het ware zonder toelichting een fiets kunt kopen. Die organische opbouw leidt ertoe dat de verschillende assortimentsgroepen vloeiend in elkaar overlopen," aldus het juryrapport.
Ook in de beoordelingen van de, door de ANWB ingeschakelde, Mystery Shoppers en de onafhankelijke accountant scoorde De Pedaleur beter dan de medefinalisten Profile Riesewijk Deventer en Herckenrath Fietsplus, die overigens ook goed uit de beoordelingen kwamen.

Support Award
De jury loopt soms tegen interessante ondernemersaspecten aan, die extra aandacht verdienen. Daarom is besloten om, in de vorm van de Tweewieler Support Award, een aanmoedigingsprijs uit te reiken. De eerste keer viel deze eer te beurt aan Bikestore Spokes uit Tilburg. Een onderneming die nog geen jaar bestaat en zich volledig richt op de verkoop van cruisers. "Als je jezelf op een nichemarkt richt dan is dit de manier om dat te doen. De aanpak is verfrissend en innovatief. Bij Bikestore Spokes verkoopt een lifestyle en doet dat op de spreekwoordelijke voorbeeldige manier," aldus de jury.
Gerd de Lathauwer kreeg de onderscheiding uitgereikt door Anita Witzier

Reageer op dit artikel