nieuws

Bike-a-licious van start op FietsRAI

algemeen

Bike-a-licious van start op FietsRAI

Amsterdam (20 maart) – Op de FietsRAI is de wedstrijd Bike-a-licious voor het basisonderwijs van start gegaan. Deze fietsontwerpactie brengt leerlingen in contact met techniek door ze hun eigen droomfiets te laten ontwerpen. Bike-a-licious is opgezet door Bureau TOP, in samenwerking met Batavus, en loopt al een half jaar zeer succesvol op de vmbo-scholen in Nederland. Alle leerlingen van groep 7 en 8 in Nederland kunnen tot 15 mei meedoen aan de wedstrijd.

Amsterdam (20 maart) – Op de FietsRAI is de wedstrijd Bike-a-licious voor het basisonderwijs van start gegaan. Deze fietsontwerpactie brengt leerlingen in contact met techniek door ze hun eigen droomfiets te laten ontwerpen. Bike-a-licious is opgezet door Bureau TOP, in samenwerking met Batavus, en loopt al een half jaar zeer succesvol op de vmbo-scholen in Nederland. Alle leerlingen van groep 7 en 8 in Nederland kunnen tot 15 mei meedoen aan de wedstrijd.

 

Het officiële startsein werd vrijdag gegeven door een look-a-like van Prinses Máxima op de FietsRAI in Amsterdam. Dat deed zij door speciaal voor haar gemaakte ontwerpen van een Koninklijke Fiets in ontvangst te nemen. De ontwerpen waren gemaakt door leerlingen van de St. Janschool uit Amsterdam, De Tjalk uit Zoetermeer, DSV uit Delft, USV uit Utrecht en OBS De Triangel en de PC basisschool Wilhelmina uit Rotterdam.

 

In de stand van Bike-a-licious op de FietsRAI (07.501) kunnen jeugdige bezoekers nog tot en met dinsdag 21 maart onder begeleiding van Techniek Coaches hun eigen droomfiets ontwerpen. Maar ook op school gaan leerkrachten met Bike-a-licious aan de slag. Deelnemers maken kans op prachtige Batavus fietsen, een gastles van een fietstechnicus van Batavus en een schoolreisje voor de hele klas. Meer informatie is te vinden op www.bureautop.nl of www.bike-a-licious.nl.

 

Promotieorganisatie Bureau TOP werkt samen met Stichting A+O (Stichting Arbeidsmarkt en Opleiding in de Metalektro) en Stichting OOM (Stichting Opleiding en Ontwikkeling Metaalbewerking). Hierin zijn de werkgevers- en werknemersorganisaties in de Metaal en Elektrotechnische Industrie en Metaalbewerking vertegenwoordigd: Vereniging FME-CWM, Metaalunie, FNV Bondgenoten, CNV BedrijvenBond, VHP Metalektro en De Unie.

Reageer op dit artikel