blog

Omdenken

algemeen

Omdenken

Bent u bekend met de term omdenken? Omdenken is een term die gebruikt wordt om aan te duiden dat je ergens ‘andersom’ naar kan kijken en er dan een nieuwe realiteit ontstaat. Hierdoor kan een probleem ineens een mogelijkheid worden.

Omdenken gaat verder dan ‘positief denken’ of ‘denken in kansen/oplossingen’. Met omdenken kijk je expliciet naar het probleem en zoek je geen oplossing voor het probleem maar gebruik je de kracht van het probleem zelf.

Gratis meters

Mijn collega Bernard kwam laatst met een leuke ‘omdenker’. Wij hebben veel fietsen buiten op de stoep staan en balen wel eens dat het zo veel tijd kost om alles binnen en buiten te zetten. Het is zonde van de tijd en kost op jaarbasis onnodig geld, bovendien ontsiert het aanzicht. Bernard realiseerde zich dat de ruime stoep voor de winkel  mooie gratis meters zijn. Ineens gingen we er anders tegen aan kijken. Het binnen en buiten zetten deed gelijk minder ‘pijn’. Bovendien besloten we om de ruimte nog beter te benutten.

Feestje op de stoep

Inmiddels maken we er elke dag een feestje van op de stoep. We zetten tenten buiten, presenteren onze testvloot racefietsen en mountainbikes en maken allerlei aantrekkelijke thema groepjes. Het trekt veel aandacht en genereert omzet. Wij blijven lekker omdenken, dat zult u begrijpen.
Heeft u ook een leuk voorbeeld van omdenken? Reageer dan hieronder, zodat we elkaar kunnen inspireren.

Reageer op dit artikel