blog

Handvattenfetisjist

algemeen

Handvattenfetisjist

Een klant kwam voor het vierde jaar op rij naar de winkel voor nieuwe originele handvatten op haar ‘nieuwe’ fiets. De vorige nieuwe handvatten beginnen dan weer te plakken en in een staat van ontbinding te geraken doordat de voorjaarstemperatuur oploopt.

Nu is deze vlotte leuke klant niet de moeilijkste maar ze stelde dat het toch wel apart was dat ze elk jaar nieuwe handvatten moest als ze niet wilde blijven ‘vastkleven’ aan haar fiets. Ze had eens om haar heen gevraagd, gekeken en gevoeld en had ontdekt dat ze lang niet de enige was die met plakhandvatten rondfietste. Ze begon zich een handvattenfetisjist te voelen en wist niet zo goed of zij of haar omgeving daar nou wel blij mee moesten zijn.

Handcrème de boosdoener

Ik stelde voor om met de garantieafdeling van de desbetreffende, en bekende, fietsfabrikant te bellen. De telefoon zette ik op de speaker zodat de handvattenfetisjist mee kon luisteren. Een uitermate vriendelijke garantiemijnheer vertelde dat het inderdaad vaker voorkwam maar dat handcrème de boosdoener moest zijn.

Onderzoekje

We dronken nog een kopje koffie en de handvatenfetisjist bedacht om nog een rondje schoolplein et cetera te doen om het verhaal van de handcrème te checken. Ik beloofde om iedereen die mee wilde werken aan haar ‘onderzoekje’ te voorzien van gratis nieuwe handvatten. We vonden het allemaal erg vermakelijk en grapten nog even door onder meer over waarschuwingslabels aan de fietsen: ‘Pas op. Niet geschikt voor handen met handcrème’ Het antwoord van het onderzoekje laat zich uiteraard raden…

Reageer op dit artikel