blog

Merkfietsen met korting?

algemeen

Merkfietsen met korting?

Merkdealers die een belangrijke overeenkomst met Gazelle hebben ondertekend, hebben mij de afgelopen tijd mails gestuurd. Die overeenkomst heeft, zeker voor de dealer, verregaande consequenties. De belofte dat er sprake zou zijn van bescherming, een zekere exclusiviteit en het broodnodige margebehoud, heeft deze dealers doen besluiten de pen ter hand te nemen.

Dealers worden de laatste tijd geconfronteerd met televisiecommercials van fietsenwinkel.nl waar de Gazelle fietsen met hoge kortingen worden aangeboden. Ik moet zeggen dat het promotiebombardement van deze internetaanbieder veel en vaak raak schiet. Zelfs op Facebook vliegt het voordeel je om de oren. Toch hoor ik, tijdens een verkoopgesprek, niet heel vaak de naam fietsenwinkel.nl noemen, maar misschien is dat regionaal bepaald.

Nagenoeg de gehele collectie 2014 is fiks in de aanbieding. Ook van Batavus en Sparta trouwens. Ik begrijp dat het mediabombardement een buitengewoon kostbare aangelegenheid is, maar neem toch wel aan dat ze weten wat ze doen.

Exit Giant Stores Amsterdam en Hilversum

Hans Struijk heeft de Giant Stores in Amsterdam en Hilversum opgedoekt en omgebouwd naar de Hans Struijk Fietsen-formule. Een beslissing die ik al bij de opening van deze winkels voorspelde. Vooral die in Hilversum heb ik nooit zien zitten. Daar is het ‘Gooise volk’ niet naar. Deze stap is niet door alle dealers van diverse merken in Hilversum met open armen ontvangen. De aanbiedingsprijzen bij Hans Struijk liggen op een iets hoger niveau dan fietsenwinkel.nl en worden ook op een andere wijze gecommuniceerd.

De Fietser, Accell’s experience center

Ik ben benieuwd naar de uitwerking van de prijsstellingen bij deze twee gelieerde bedrijven nu, na Merida (niet te koop bij beide aanbieders), Giant (meer een winkelidee dan Experience Center) en Gazelle (mooi) ook Accell het grootste Experience Centre gaat openen. Gaan consumenten dan, vanwege de prijs, meer of minder bij fietsenwinkel.nl kopen?

Wat is uw mening over (al) deze ontwikkelingen?

Reageer op dit artikel