blog

Fietsendief 2.0 steelt op bestelling

algemeen

Fietsendief 2.0 steelt op bestelling
Wim Kok ageert al jaren tegen fietsdiefstal.

Wim Kok, oud-eigenaar van Kok Fietsen in Utrecht, strijdt al jaren tegen fietsdiefstal. ‘Tien jaar geleden had ik weer hoop gekregen door een plan te lanceren in samenwerking met Staf Depla (PvdA) en Miriam de Bree van de Fietsersbond. Nu, 10 jaar verder, zie ik dat er ondanks alle goed bedoelde moeite en investeringen nog steeds geen prioriteit is voor vijand No 1 voor fietsplezier!

‘Als verkoper van stadsfietsen tot exclusieve designfietsen kon ik het niet langer aanzien dat de politiek en overheden geen prioriteit gaven om een halt toe te roepen aan de fietsdiefstal! Onbegrijpelijk want het leid tot normvervaging, asociaal gedrag, meer autokilometers, financiële schade, verrommeling van de straten (weesfietsen), et cetera.’ Op Google zijn zijn inspanningen te volgen (zie https://www.google.nl/#q=wim+kok+fietsdiefstal)

Op bestelling

Nu is er een nieuwe trend: stelen op bestelling. Het Parool besteedde hier begin januari aandacht aan met een artikel en een column genaamd De Fietsdealer. In het artikel vertelt Mike dat hij sinds drie jaar enkel nog op bestelling steelt. ‘Citybikes en mountainbikes, zwarte omafietsen en klassieke herenfietsen, en racefietsen. Bakfietsen en elektrische fietsen ‘doet’ hij niet, want die vallen te veel op.’

Blanco sleutel

De betonschaar blijft achterwege. ‘Van een fietsenmaker heeft Mike een blanco sleutel gekocht, een loper die op veel AXA- en Abus-sloten past,’ staat in het Parool-artikel.
Bent u het met me eens dat fietsdiefstal veel meer prioriteit moet krijgen? Of vindt u dit onzin. Laat uw reactie op mijn blog over de Fietsendief 2.0 hieronder achter.

Reageer op dit artikel