blog

In de stemming?

algemeen

Is het een goed idee om dit weblog, of misschien een gedeelte achter ‘gesloten deuren’ te houden?

Is het een goed idee om dit weblog, of misschien een gedeelte achter ‘gesloten deuren’ te houden?

Graag lees ik wat meningen van u.
Na de vakantietijd is het nu weer tijd voor leerzame inhoud.
Ik sta voor alle ideeën open.
Schroom niet om uw mening of idee naar voren te brengen.

Even wat anders tussendoor:

Mijn koelkast ging stuk…Oud beestje, dus laten repareren leek me geen optie.
Wensen:
178 cm hoog met vriesvak bovenin.
Inbouw, met 1 deur.
Na bezoeken aan 7 winkels, die bij ons in Alkmaar allemaal lekker in de buurt zitten, begon de prijs van de enige voor mij bruikbare koelkast van Siemens model KI38LA50 bij 1599, zoals in het boekje staat.
Geen van de winkels: BCC, IT’S, BLOCK, SCHEER & FOPPEN en een keukenzaak hadden het gewenste op voorraad. Minstens een week levertijd, zo werd mij verteld. Na met tegenzin ook nog MEDIAMARKT bezocht te hebben gaf ik het op. Alhoewel de prijs al, zonder onderhandelingen of zo, (ik liet ze maar ratelen en keek zo dom als ik kon) van 1599, 1499, naar 1299 en uiteindelijk naar 1199 gezakt was.         Ik wilde gewoon zo snel mogelijk een nieuwe..Ook voor 1299 euro.
 
Toch even op Google kijken: ‘Koelkast inbouw 178 cm Alkmaar’ tikte ik in de zoekregel.
De duidelijkste treffer was www.witgoedhal.nl op 10 minuten van mijn huis. Toch even ‘live’ contact in hun showroom gehad, uitleg over het monteren gekregen en het ding daar besteld. 1 dag later belde een vriendelijke dame mij op met de mededeling dat ‘ie’ klaarstond.
Brengen kost 30 euro, dus haalde ik het ding maar even op en mocht de oude en de verpakking achterlaten.
Ik betaalde geen 1599, maar slechts 789 euro!
Voor hetzelfde apparaat, met dezelfde service als bij voornoemde winkels, alleen met een veel snellere levering én een aardige vent die goed hielp met inladen.
3 uurtjes later had ik het ding perfect ingebouwd….Eitje.

Ja sorry hoor, ik koop nooit meer een keukenapparaat bij een grote winkel.

Ik ben toch zeker niet gek?

Ik ben ook maar een gewone consument.

Ron Haker

Reageer op dit artikel