blog

Stellingbespreking

algemeen

De stelling: A-merk fietsen bij de MAKRO is het einde van de vakhandel.
49% van de stemmers is het eens, 46 % oneens, 5 % heeft geen mening

De stelling: A-merk fietsen bij de MAKRO is het einde van de vakhandel.
49% van de stemmers is het eens, 46 % oneens, 5 % heeft geen mening.

Laten we voor het gemak uitgaan van 100 stemmers. Bijna de helft vindt deze wijze van verkoop van een bekend A-merk niet goed voor de branche.  46 + 5, dus iets meer dan de helft  ziet het probleem niet of is van mening dat de  stelling  geen grond tot ongerustheid biedt.  De meningen zijn dus  niet divers, maar duidelijk en helder.
De handelaar die de fietsjes  via-via aan  MAKRO heeft verkocht  is zijn  dealerschap kwijt terwijl het internet met gemak diverse aanbieders met nóg lagere prijzen laat zien. De fabrikant staat voor een belangrijke keuze en heeft aangegeven aan Loekie de A-merk status toe te kennen en zeer serieus met de dealers wil en zal omgaan.

Veel dealers leveren, zonder voorbehoud, maar vaak ook uit gemakzucht, door aan andere winkels en trekken zich niets aan van afspraken.
Diverse fabrikanten leveren, aan hen die de factuur wil en kan betalen,  wat men wenst.

Ook bestaan er fabrikanten en leveranciers die hun A-merk status  met strakke hand verdedigen, duidelijke afspraken maken en zeer goed met de dealer samenwerken.

Ondanks alle commotie worden fietsen die bij stunters en op internet tegen zeer lage prijzen worden aangeboden in de meerderheid van de fietsenwinkels tegen ‘de normale prijs’ verkocht.

Van u zou  ik graag willen weten  hoe de , voor u ideale,  fietsenwereld  er uit zou  moeten zien.
Als ‘lastige’ voorwaarde wil ik graag dat u het belang van de consument zult combineren met uw belangen als winkelier, handelaar, grossier of fabrikant.


Graag korte, duidelijke  en fatsoenlijke  bijdragen.
Bovendien als laatste verzoek: Alstublieft niet van dit onderwerp afwijken.
Voorlopig is er geen plaats voor meningen die niet over het onderwerp van deze editie van het  weblog gaan. U kunt altijd kijken en plaatsingen doen op een, ook bereikbaar, vorig weblog.

We leren graag van elkaar. 
 
Ron Haker
 

Reageer op dit artikel