artikel

Coolblue is de grootste groeier

algemeen

Coolblue is de grootste groeier
In de RetailTrends Fabulous 40 staat Coolblue bovenaan als grootste groeier tussen 2011 en 2013.

RetailNews meldt dat Coolblue tussen 2011 en 2013 de grootste omzetgroei heeft gerealiseerd onder Nederlandse retailers. Dat blijkt uit de tweede editie van de RetailTrends Fabulous 40, die is opgesteld door corporate finance adviesbureau Capitalmind. Jumbo en Fonteyn completeren de top drie.

Jumbo Groep (Jumbo, C1000) eindigt evenals vorig jaar op de tweede plaats, met een gemiddelde groei van 46,13 procent. U.R. Nieland Beheer (Fonteyn) volgt met een omzetplus van 40,91 procent. De top vijf wordt gecompleteerd door respectievelijk Suitsupply en Rituals. Suitsupply is één van de drie retailers die dit jaar de top tien binnenkomen op basis van autonome groei. Een bemoedigend signaal dat er ook voor de retail betere tijden zijn aangebroken. “In de jaren 2011 tot en met 2013 merkte de retail nog niet zoveel van economisch herstel”, zegt managing partner Bart Jonkman bij Capitalmind. Net als vorig jaar slagen ook in deze editie slechts 27 retailers erin om omzetgroei te realiseren.

Samenstelling  RetailTrends Fabulous 40

Bij het selecteren van retailers voor de RetailTrends Fabulous 40 houdt Capitalmind de criteria aan.
De hoofdactiviteit is detailhandel in food of non-food. Andere activiteiten moeten dienend aan retail zijn, denk aan groothandel of vastgoedbeheer. Hieronder vallen:
– Zowel clicks als bricks
– Geen automotive, oil & gas
– Minimaal vijf miljoen euro omzet in een van de drie gemeten jaren
– Bedrijven met een Nederlandse entiteit
– Nederlandse aandeelhouders of een (nternationale investeerder
– De jaarrekeningen moet bij de Kamer van Koophandel zijn gedeponeerd voor 1 mei 2015

(Bron: RetailNews)

 

Reageer op dit artikel