artikel

Van Gogh-fietspad

algemeen

Van Gogh-fietspad
Het Van Gogh-Roosegaarde fietspad in Eindhoven is in gebruik genomen in het kader van het internationale themajaar Van Gogh 2015.

Het Van Gogh-Roosegaarde fietspad in Eindhoven is deze week in gebruik genomen, in aanwezigheid van een internationaal gezelschap van genodigden en pers. De opening van het unieke fietspad is tegelijkertijd de start van het internationale themajaar Van Gogh 2015.

Het fietspad en het themajaar zijn geïnspireerd op het werk en leven van de wereldberoemde kunstenaar Vincent van Gogh. Hij werd in Nederland (in Zundert) geboren, en groeide op in Noord-Brabant.

Fietspad met fonkelende steentjes

Het Van Gogh-Roosegaarde fietspad bevat speciaal ontwikkelde technologie, waarmee met fonkelende steentjes de beleving is gecreëerd van een sterrennacht. De ontwikkeling en realisatie van het pad was in handen van Heijmans, naar een ontwerp van Daan Roosegaarde.

Reageer op dit artikel