artikel

Strategische overname in Spanje door Accell

algemeen

Strategische overname in Spanje door Accell
De bedrijven van Accell Group hebben al belangrijke posities in meige Europees land. Met de overname van Comet wordt daar een nummer 1 positie in Spanje en een relevante positie in Portugal aan toegevoegd.

Accell Group N.V. meldt dat overeenstemming is bereikt over de overname van alle aandelen in Comet S.L. in Spanje. Comet, gevestigd in Urnieta, is marktleider in Spanje in de verkoop van fietsonderdelen & -accessoires en beschikt over een uitgebreid distributienetwerk in haar thuismarkt en heeft relevante marktposities in Frankrijk en Portugal.

De markt voor fietsonderdelen & -accessoires in Europa is een groeimarkt met een duidelijke trend naar consolidatie. Leveranciers vinden het van meerwaarde als zij met één partij zaken kunnen doen om hun distributie in de belangrijkste afzetmarkten van Europa te organiseren. De bedrijven van Accell Group hebben al belangrijke posities in Duitsland, Benelux, Frankrijk, Italië, Finland, Zweden, het Verenigd Koninkrijk, Zwitserland, Oostenrijk en Turkije. Met de overname van Comet wordt daar een nummer 1 positie in Spanje en een relevante positie in Portugal aan toegevoegd. De bestaande positie in Frankrijk wordt door de overname van Comet duidelijk versterkt.

Distributienetwerk O&A verder invullen

René Takens, CEO van Accell Group: “Comet is voor ons de eerste overname in Spanje; een markt waar we al langer op zoek waren naar een bij Accell Group passend bedrijf om ons Europese distributienetwerk voor onderdelen en accessoires verder in te vullen. Comet is een belangrijke speler met een toppositie in de Spaanse markt en past derhalve uitstekend in onze acquisitiestrategie. De overname biedt goede synergiemogelijkheden op het gebied van merkenportfolio, verkoopsystemen en interne logistiek. Er zijn voldoende signalen dat de economie in Spanje weer aantrekt, hetgeen zich vertaalt in een toenemende vraag naar fietsen en daarmee ook onderdelen en accessoires.”

Grote merken

Comet (www.comet.es) heeft exclusieve distributieovereenkomsten met diverse grote merken en verkoopt alleen fietsonderdelen en -accessoires aan de vakhandel in Spanje, Frankrijk en Portugal. Comet verkoopt geen fietsen. De huidige directie zal Comet besturen totdat opvolging gevonden is. Comet heeft, verdeeld over haar twee werkmaatschappijen, 60 medewerkers in dienst en realiseert een jaaromzet van ongeveer € 27 miljoen.

Investeren in logistiek

Accell Group zal investeren in verkoopsystemen en interne logistiek om de groei van Comet te ondersteunen. Verder zal op korte termijn onderzocht worden welke synergievoordelen gerealiseerd kunnen worden met de samenvoeging van de verkoopactiviteiten van Comet met de reeds in Spanje aanwezige verkoopactiviteiten van Lapierre, Ghost en Haibike fietsen en verkoop van onderdelen via Wiener Bike Parts.

Reageer op dit artikel