artikel

Drymer neemt Sinner-bikes over

algemeen

Drymer neemt Sinner-bikes over
Modellen Sinner Mango en Comfort.worden zo snel mogelijk weer in productie genomen.

Drymer heeft overeenstemming bereikt over de overname van de productie en verkoop van de trendy velomobielen en ligfietsen van Sinnerbikes. Het gaat om de modellen Sinner Mango en Comfort. Door achterblijvende verkopen van de standaard ligfietsen en de hoge ontwikkelkosten van de Mango is Sinner-bikes in zwaar weer terechtgekomen.

Medio 2013 heeft Sinner zich gevestigd in hetzelfde pand als Drymer. Gesprekken over het samenvoegen van de productie en de daarbij horende synergievoordelen waren reeds gestart. Sinner was voorheen een van de aandeelhouders van de Drymer. “Wij geloven in dit product,” zegt Eric Vos, directeur van Drymer. “Er staan klanten te wachten die graag de Sinner producten willen hebben.”

Kennis in huis gehouden

Samen met de medewerkers van Drymer, Sinner en de oud eigenaren van Sinner, Jan en Harma de Vries wordt het voortbestaan van dit prachtig product van Groningse bodem gewaarborgd. Ondanks de moeilijke periode zijn de medewerkers betrokken gebleven bij Drymer voor productie, ontwikkeling en marketing activiteiten.

Productie Mango en Comfort opgestart

Vos: “Drymer gaat per direct de productie opstarten om voor de zomer de eerste Mango- en Comfort-fietsen te leveren. De benodigde expertise en ervaring voor de Sinner producten worden nu ook ingezet voor de Drymer. Met de leveranciers van specifieke onderdelen zullen afspraken worden gemaakt over verdere samenwerking. Natuurlijk begrijpen wij de teleurstelling bij enkele leveranciers, maar de producten bewijzen zichzelf in de markt en het product zal blijven voortbestaan bij Drymer. Drymer heeft een goed inzicht in de productiemogelijkheden en de marktpotenties van de Sinner producten in binnen en buitenland. De vraag naar alternatieven voor de auto nemen alsmaar toe. Door de samengevoegde expertise en productiemogelijkheden zijn wij in staat om ook in de toekomst nieuwe modellen te kunnen blijven ontwikkelen en is het toch eind goed – al goed.”

Reageer op dit artikel