artikel

Samenwerking Minerva en Etixx

algemeen

Samenwerking Minerva en Etixx
Minerva verdeelt op exclusieve basis het gamma voeding en voedingssupplementen van Etixx naar de Nederlandse markt van rijwielhandelaren.

Minerva NV en Etixx NV hebben begin juni een samenwerkingsakkoord gesloten waarbij Minerva op exclusieve basis het gamma voeding en voedingssupplementen van Etixx zal verdelen naar de Nederlandse markt van rijwielhandelaren.

Etixx is een jonge onderneming die pas in 2009 werd opgestart en die deel uitmaakt van de farmaceutische groep Omega Pharma (omzet > 1,5 miljard euro). Etixx is een nieuw sportvoedingsmerk op de Nederlandse markt. Etixx Sports Nutrition biedt sporters een gezonde ondersteuning voor duurzame (top)prestaties. De producten van Etixx zijn ontwikkeld op basis van bewezen wetenschappelijke studies en de beste ingrediënten. Daarmee zijn onze producten de meest efficiënte op de markt.

Wetenschappelijk onderzoek

Bij Etixx staat de sporter altijd centraal. Zo ondersteunen zij professionele en recreatieve atleten met de beste producten, maar ook door het geven van uitgebreid advies over voeding om zijn of haar vragen te beantwoorden. Dankzij deze aanpak werkt Etixx al jaren succesvol samen met amateur en professionele sporters en teams. Etixx is official supplier van Omega Pharma – Quickstep (met o.a. Niki Terpstra), Lotto Belisol Anderlecht, Club Brugge, en Feyenoord.

Totaalgamma voor Nederlandse markt

De samenwerking tussen Minerva (minerva-bikes.be) en ETIXX kadert in de ambitie om een totaalgamma van kwaliteitsproducten te kunnen aanbieden op de Nederlandse en Belgische markt. De voorbije jaren is er duidelijk een nieuwe wind in het bedrijf Minerva aanwezig waarbij een sterk merkengamma (met een aantal exclusieve topmerken) werd gekoppeld aan een sterk logistiek platform (levering binnen 24u) en een kwaliteitsvolle service. Dit blijft ook niet onopgemerkt in Nederland; het sterk groeiend klantenbestand toont aan dat de Nederlandse rijwielhandelaar gecharmeerd is door het Limburgse Minerva.

Ook e-bikes

Minerva produceert een gamma van city/trekking fietsen onder de naam Minerva (www.minerva-bikes.be) en introduceerde begin 2014 op succesvolle wijze Scoppio als racemerk (www.scoppio.be); op elektrisch vlak is Minerva exclusief verdeler van E Move (www.e-move.be) . Daarnaast biedt het bedrijf een uitgebreid gamma aan fietsonderdelen aan, waaronder Shimano, Campagnolo, KMC, Tacx, Continental, Compressport, Crono schoenen, Xentis, Challenge en DEDA Elementi.

Reageer op dit artikel