artikel

Rotterdammers strijden voor BMX-parcours

algemeen

Rotterdammers strijden voor BMX-parcours
Shurdon en Zahur strijden mee als finalist in het Stadsinitiatief van Rotterdam om in het centrum van de stad een BMX-sportcomplex aan te leggen.

Shurdon Fayette en Zahur, twee Rotterdammers afkomstig van het eiland Curaçao, strijden mee als finalist in het Stadsinitiatief van Rotterdam. Het is hun droom om van een braakliggend terrein, in het centrum van de stad, een BMX-sportcomplex te maken.

De twee mannen ontdekten de afgelopen jaren al fietsend dat er veel braakliggende terreinen in Rotterdam zijn. De perfecte invulling voor deze braakliggende terreinen is in hun ogen een BMX-sportcomplex.

Fiets als zinvolle vrijetijdsbesteding

Het fietsen kan daarbij worden ingezet als middel en doel. De fiets is een vervoermiddel, maar kan ook worden gebruikt als doel om jongeren een zinvolle vrijetijdsbesteding te bieden. Daarnaast kan de fiets worden ingezet als instrument om het leefgedrag van jongeren te beïnvloeden. Dit komt de ontwikkeling en leefbaarheid van Rotterdamse binnenstad ten goede.

Op eigen kracht bekostigd

Terwijl enkele andere finalisten duurbetaalde campagnes uitrollen om stemmen onder de Rotterdammers te winnen, moeten Shurdon en Zahur deze campagne op eigen kracht bekostigen en organiseren. Letterlijk al hun spaargeld is opgegaan in dit project. Met nog drie weken te gaan, vragen zij daarom om zo veel mogelijk steun.

Bedrag van drie miljoen euro te winnen

Het Stadsinitiatief is een project van de Gemeente Rotterdam, waarbij een bedrag van drie miljoen euro beschikbaar wordt gesteld voor het initiatief dat de meeste stemmen onder de bevolking krijgt. Na een eerdere zorgvuldige selectie uit een groot aantal projecten, zijn nu nog vijf projecten over, die kans maken op dit geldbedrag. Het project dat op 10 juli 2014 de meeste Rotterdamse stemmen heeft, komt als winnaar uit de bus.

Informatie

Lees meer over hun initiatief en alle detailplannen via: http://www.stadsinitiatief.nl/finalisten/010bmxracing. Volg ze via hun twitteraccount@010BMXRacing of op Facebook.

Reageer op dit artikel