artikel

Shimano: Herstel markt versnelt

algemeen

Shimano: Herstel markt versnelt
Volgens Shimano Japan was de orderintake in het eerste kwartaal van 2014 fors.

Bij het presenteren van de kwartaalcijfers maakte Shimano bekend dat het aantrekken van de markt voor fietscomponenten in een stroomversnelling is gegaan. Dit is het gevolg van gunstige omstandigheden in thuismarkt Japan en de exportmarkt USA, gecombineerd met de milde winter in Europa.

Deze omstandigheden hebben een forse stijging van de orderintake tot gevolg, meldt Shimano. Vooral in Europa is de stijging goed zichtbaar, niet alleen door de zachte winter, maar er zijn ook signalen dat het consumentenvertrouwen toeneemt en de consument meer uitgeeft. Voor al zijn exportregio’s geeft Shimano aan dat de voorraadniveaus bij de distributeurs en retail een realistisch niveau hebben. Shimano-producten zijn momenteel ook relatief goedkoop dankzij de waardedaling van de yen.

Voorzichtigheid blijft geboden

Shimano blijft een afwachtende houding aannemen voor 2014. Alhoewel de economieën van de USA en Europa er relatief gunstig voorstaan, denkt de Japanse componentenleverancier dat beide markten voorlopig nog obstakels zullen tegenkomen die de economische groei kunnen afremmen. Binnen Europa ziet Shimano met name de situatie in de Oekraïne als problematisch.

Reageer op dit artikel