artikel

Omzetdaling door Koningsdag

algemeen

Omzetdaling door Koningsdag

Door de vele winkelsluitingen op Koningsdag is de omzet bij de Bike Totaal Monitorgroep in week 17 flink gedaald. Opvallend daarbij is de verkoop van tweedehands fietsen die de grootste daling laat zien. Cumulatief zet de stijging die tot nu toe wordt gerealiseerd ten opzichte van vorig jaar nog steeds door.

De monitorgroep bestond in week 17 uit 102 Bike Totaal-winkels. De omzetgroep Verkoop 2ehands fietsen scoorde een hele forse daling van bijna 40 procent. Maar ook de groep Verkoop fietsen deed het niet best in week 17 met een omzetdaling van iets meer dan 20 procent, op de voet gevolgd door de omzetgroep Onderdelen & accessoires die bijna 20 procent zakte. Het aantal betalende klanten en de gemiddelde besteding zijn in deze week ook gedaald, maar dat is heel logisch met een dag minder. Cumulatief is er nog wel een lichte stijging.

Bike Totaal Retail Dashboard

Bike Totaal verzamelt cijfers en data in hun Retail Dashboard. Tweewieler publiceert wekelijks uit de verkoopgegevens. Met deze Bike Totaal verkoopdata kan de individuele fietsretailer zijn verkoopgegevens spiegelen aan de gemiddelde score van de Bike Totaal winkelketen. De Bike Totaal dealers vallen binnen de midden tot hoog categorie fietswinkels met een gemiddelde jaaromzet per winkel van 800.000 euro.

Omzet ’14 wk 17 Omzet ’14 t/m wk 17
Fietsen (Monitorgroep 102 filialen)
Verkoop fietsen -20,4%  4,0% 
Verkoop 2e hands fietsen -39,4% 9,8%
Onderdelen & accessoires -19,9% 9,0%
Kleding -16,9% 8,1%
Arbeidsloon werkplaats -22,6% 5,7%
Totaal -22,0% 5,6%
Reageer op dit artikel