artikel

Mooi resultaat bij Bike Totaal-winkels in week 18

algemeen

Mooi resultaat bij Bike Totaal-winkels in week 18
De Bike Totaal Monitorgroep laat, na de dip in week 17 wegens Koningsdag, in week 18 weer een mooi resultaat zien.

Na de dip in week 17 wegens Koningsdag, laat de Bike Totaal Monitorgroep in week 18 weer een mooi resultaat zien. De omzetgroep fietsen laat een stijgende lijn zien ook ten opzichte van vorig jaar. Het aantal betalende klanten en de gemiddelde besteding zijn deze week weer gestegen, ook ten opzichte van vorig jaar.

De monitorgroep bestond in week 18 uit 100 Bike Totaal-winkels. Na de aanzienlijke teruggang in verkopen van tweedehands fietsen in week 17, die toen bijna veertig procent bedroeg, ontwikkelt deze groep zich in week 18 weer volgens verwachting met een stijging van ruim negen procent. Ook het Arbeidsloon werkplaats herstelde zich in week 18 prima, met een stijging van 18,6 procent.

Bike Totaal Retail Dashboard

Bike Totaal verzamelt cijfers en data in hun Retail Dashboard. Tweewieler publiceert wekelijks uit de verkoopgegevens. Met deze Bike Totaal verkoopdata kan de individuele fietsretailer zijn verkoopgegevens spiegelen aan de gemiddelde score van de Bike Totaal winkelketen. De Bike Totaal dealers vallen binnen de midden tot hoog categorie fietswinkels met een gemiddelde jaaromzet per winkel van 800.000 euro.

Omzet ’14 wk 18 Omzet ’14 t/m wk 18
Fietsen (Monitorgroep 100 filialen)
Verkoop fietsen 10,0% 4,1%
Verkoop 2e hands fietsen 9,3% 9,5%
Onderdelen & accessoires 6,8% 9,0%
Kleding 5,4% 7,4%
Arbeidsloon werkplaats 18,6% 6,4%
Totaal 9,9% 5,7%
Reageer op dit artikel