artikel

Koning opent Achterhoeks innovatiecentrum

algemeen

Koning opent Achterhoeks innovatiecentrum
Als innovatief model van nu toont Multicycle in het ICER, het nieuwe innovatiecentrum in Ulft, de e-bike Expressive-SE.

Op 6 mei wordt ICER, het nieuwe innovatiecentrum in Ulft, geopend door koning Willem-Alexander en koningin Máxima. ICER is mede ontwikkeld door Achterhoekse bedrijven, die er hun laatste technische innovaties presenteren, waaronder fietsfabrikant Multicycle.

Een bezoek aan het innovatiecentrum is vooral een kijkje in de toekomst. In het centrum zijn twaalf ‘eilanden’ waar bezoekers technische innovaties te zien krijgen van vroeger en nu. Bedrijven uit de Achterhoek presenteren op deze ‘eilanden’ hun laatste technische innovaties. Ook Multicycle uit Ulft laat zien dat het garant staat voor innovatie.

Boeiende mix van vroeger en nu

Voor Multicycle biedt het innovatiecentrum ICER een uitstekende mogelijkheid om zijn expertise en vakkennis te exposeren. Multicycle staat gepresenteerd in het eiland ‘Ontwikkelen, vernieuw de toekomst’ waarbij de ontwikkeling van de fiets van vroeger tot nu centraal staat. Hier wordt tekst en uitleg gegeven met behulp van een monitor en een film van Multicycle. Ook gaan bezoekers en studenten in het eiland zelf aan de slag, om samen met Multicycle de fiets van 2020 te ontwikkelingen.

Multicycle

Multicycle toont een fiets uit 1978. Het Model Tour 600 van Multicycle was de eerste fiets in Europa met een Shimano schakelsysteem – de ‘Shimano Front Freewheel (FFS)’ – en daardoor zeer makkelijk zelf schakelend. Het was bovendien de eerste fiets met accuverlichting. Als innovatief model van nu toont Multicycle de e-bike Expressive-SE. Net als alle andere fietsen van Multicycle is de Expressive-SE in eigen huis in het Achterhoekse Ulft ontwikkeld, geproduceerd en gelakt. De Expressive-SE is een sportieve en lichte e-bike met elektrische trapondersteuning. Door gebruik te maken van technieken uit de auto- en luchtvaartindustrie is Multicycle er in geslaagd om nieuwe maatstaven te stellen op het gebied van gewicht, actieradius, betrouwbaarheid en gemak. De software op het display is op afstand uit te lezen om storingen op te sporen of om instellingen aan te passen.

Feestelijke opening door koning Willem-Alexander en koningin Máxima

Het ICER wordt 6 mei feestelijk geopend door koning Willem-Alexander en koningin Máxima. Bezoekers kunnen daarna zes dagen per week spontaan, maar ook georganiseerd, een bezoek brengen aan het innovatiecentrum in Ulft. Er worden ook workshops gegeven. Hierbij zijn vrijwel alle technische mogelijkheden te bekijken.

Reageer op dit artikel