artikel

AGU wijzigt directie

algemeen

AGU wijzigt directie
Na drie jaar in de retail gaat Patrick Ebbeling bij fabrikant Basil aan de slag. Foto Tweewieler

Directie en aandeelhouders van AGU Holding hebben zich afgelopen maanden intensief beziggehouden met de toekomst van het bedrijf. De vraag was daarbij hoe AGU de komende jaren adequaat kan inspelen op de snelle ontwikkelingen in de markt.

Uit dit onderzoek is duidelijk gebleken dat er, naast de groothandelsactiviteiten, nog nadrukkelijker gefocust zal worden op de ‘eigen’ merken zoals AGU, maar ook de merken Fast Rider, Cordo en FFWD.

Nieuwe algemeen directeur

Voor AGU B.V. houdt dit in dat er gezocht gaat worden naar een algemeen directeur die zich in grote mate bezig zal houden met de commerciële en marketingkant van het bedrijf. Daardoor zal Patrick Ebbeling zich als ‘director textiles’ nog meer kunnen richten op het productmanagement van de merken AGU en Fast Rider. Tevens gaat Patrick de directie voeren over het bedrijf Hesling Products BV, een functie die hij ook van 2003 t/m 2010 met veel succes heeft vervuld. Dirk de Boer blijft in de nieuwe opzet operationeel directeur en Marco Crombeen financieel directeur.

Innoveren op marketinggebied

Inmiddels is gestart met de sollicitatieprocedure om de nieuwe algemeen directeur aan te trekken. Voorts is er besloten dat er extra geïnvesteerd gaat worden in een HR afdeling en in nieuwe technologieën op het gebied van marketing, innovatie en informatie. Zowel de huidige directie als de OR staat volledig achter deze nieuwe plannen.

Reageer op dit artikel