artikel

Groei zet door bij Bike Totaal-winkels

algemeen

Groei zet door bij Bike Totaal-winkels

In week 15 is er nog steeds een groei te zien in alle omzetgroepen. Alleen de verkoop van tweedehands fietsen laat een lichte daling zien. De gemiddelde besteding per klant is in week 15 weer wat gestegen, maar nog niet helemaal op het niveau van vorig jaar.

De monitorgroep bestond in week 15 uit 95 Bike Totaal-winkels. Cumulatief zet de groei nog steeds door, en dat is een positief signaal. De gemiddelde besteding per klant steeg met 6,2 procent, en loopt daarmee nog een half procentpunt achter vergeleken bij dezelfde week in 2013.

Kledingverkoop trekt aan

Ook de kledingverkoop trekt weer aan, al is ook hier nog een lichte achterstand (5,2 procent) vergeleken bij vorig jaar. Het is een mooie plus vergeleken bij week 13. De meest opvallende daler in de Bike Totaal monitorgroep in week 15 is daarmee de verkoop van tweedehands fietsen.

Bike Totaal Retail Dashboard

Bike Totaal verzamelt cijfers en data in hun Retail Dashboard. Tweewieler publiceert wekelijks uit de verkoopgegevens. Met deze Bike Totaal verkoopdata kan de individuele fietsretailer zijn verkoopgegevens spiegelen aan de gemiddelde score van de Bike Totaal winkelketen. De Bike Totaal dealers vallen binnen de midden tot hoog categorie fietswinkels met een gemiddelde jaaromzet per winkel van 800.000 euro.


Omzet ’14 in week 15 Omzet ’14 t/m week 15
Fietsen (Monitorgroep 95 filialen)
Verkoop fietsen +1,o% +4,3%
Verkoop 2e hands fietsen -2,6% +12,2%
Onderdelen & accessoires +1,9% +11,8%
Kleding +8,0% +13,2%
Arbeidsloon werkplaats +0,1% +7,2%
Totaal +0,9% +6,8%
Bron: Bike Totaal

Reageer op dit artikel