artikel

NFP schenkt fiets aan Ronald McDonald Centre

algemeen

NFP schenkt fiets aan Ronald McDonald Centre
Nationale Fiets Projecten overhandigt een racefiets aan Sportclub Only Friends op het Ronald McDonald Centre.

Woensdag 26 maart heeft Nationale Fiets Projecten een racefiets overhandigd aan de afdeling Cycling van Sportclub Only Friends op het Ronald McDonald Centre. Deze speciale racefiets is door de bijna 10.000 deelnemers van de Fiets naar je Werk Dag 2013 bij elkaar gefietst en gedoneerd door Nationale Fiets Projecten. De fiets wordt ingezet tijdens de fietslessen voor kinderen met een lichamelijke en of verstandelijke beperking en of een chronische ziekte.

Dit jaar wordt de FNJWD 2014 gehouden op 22 mei 2014. Op deze dag fietst heel Nederland naar zijn werk om te ervaren hoe het is om fit en energiek op je werk te verschijnen. Net als voorgaande edities wordt er onder de deelnemers een prijs verloot en steunt de deelnemer ook het goede doel. Voor de editie 2014 is wederom gekozen voor Sportclub Only Friends. Met een donatie in de vorm van sport- en spelmaterialen kunnen er nog meer kinderen uit deze bijzondere groep sporten.

Only Friends

Only Friends is een sportclub speciaal voor kinderen en jongeren met een beperking. De sportclub telt bijna 600 leden en heeft een sportaanbod van 20 verschillende sporten. Deze sporten worden mogelijk gemaakt door ongeveer 150 vrijwilligers en 45 stagiair(e)s.

Ronald McDonald Centre

Het Ronald McDonald Centre is een sportcentrum in Amsterdam-Noord speciaal voor kinderen en jongeren met een lichamelijke en of verstandelijke handicap en of chronische ziekte. Het Centre beschikt over alle benodigde faciliteiten om kinderen en jongeren met een handicap te kunnen laten sporten. Daarmee is het sportcentrum uniek in West-Europa. In het sportcentrum sporten wekelijks 1.400 kinderen en jongeren.

Reageer op dit artikel