artikel

Verwoestende brand Formula Cycling

algemeen

Verwoestende brand Formula Cycling
Het magazijn van fietsengroothandel Formula Cycling in het Belgisch Ieper is door brand volledig vernield.

Afgelopen nacht heeft bij fietsengroothandel Formula Cycling in Ieper (België) een grote brand gewoed. Deze heeft het magazijn volledig in de as gelegd. Formula levert onder meer het Italiaanse merk Fausto Coppi aan de vakhandel. Daarnaast belevert Formula internetshops en heeft het een eigen webwinkel.

Toen de brandweer vannacht aankwam, sloegen de vlammen al uit het dak. Volgens een woordvoerder van de Ieperse brandweer ging het om een uitslaande brand. “Heel het bedrijf stond in lichterlaaie.” Er werd meteen versterking opgeroepen. In totaal werden ruim 30 brandweerlieden opgetrommeld om het vuur te blussen.

Magazijn volledig vernietigd

De schade aan het bedrijf is enorm. Het magazijn werd volledig vernield. De brandweer heeft er alles aan gedaan om de kantoorgebouwen te vrijwaren. Op het moment dat het brandalarm afging, was niemand aanwezig in de zaak. Ook tijdens de brand waren geen mensen aanwezig bij Formula Cycling. Er vielen dan ook geen gewonden. De oorzaak van de brand is nog niet bekend.

Reageer op dit artikel