artikel

TradeCare en DBG worden Bicycle Industry Group

algemeen

TradeCare en DBG worden Bicycle Industry Group
De nieuwe combinatie, Bicycle Industry Group, zal volgens Jan Hafkamp goed in kunnen spelen op specifieke klantvragen vanuit de markt.

Dutch Bicycle Group (DBG) en TradeCare International (TCI) zijn met ingang van 1 december 2013 een nieuw initiatief gestart. De beide fietsfabrikanten combineren hun activiteiten en gaan onder een nieuwe naam verder; Bicycle Industry Group (BIG). De productie van DBG zal verschuiven naar Oost-Europa en worden geïntegreerd met de moderne en goed geoutilleerde productie-eenheden van TradeCare International B.V. in Hongarije. De bestuurders van de nieuwe onderneming zijn Jan Hafkamp (TCI) en Rhody Udo (DBG).

TradeCare International B.V. is leverancier van fietsen, fietsaccessoires en fitnessapparatuur onder de merken Hollandia, Pelikaan, Rössler en Swinckels. Dutch Bicycle Group B.V. is in mei dit jaar overgenomen door Hypo Groep en is leverancier van fietsen met onder andere de merken Rivel, Ranger, Reflection en Maxwell. Verder heeft DBG een verhuurtak en een aftersales tak. De focus ligt op expansie over de grens, zowel qua verkoop als verhuur. Recent kondigde DBG een reorganisatie aan waarbij met name de sales is geherstructureerd.

Optimaal inspelen op marktvraag

De nieuwe combinatie zal volgens Jan Hafkamp goed in kunnen spelen op specifieke klantvragen vanuit de markt. “Daarnaast kunnen we een breder aanbod van producten en diensten bieden in de mobiliteits- en specifiek de tweewielermarkt. Door de schaalvoordelen is het mogelijk de productportfolio versneld te ontwikkelen, te professionaliseren en uit te breiden.”

Brede ervaring

Hafkamp: “De brede ervaring van Dutch Bicycle Group op het gebied van productie en assemblage, productontwikkeling en kwaliteitsmanagement zullen ertoe bijdragen dat de gestelde doelen versneld tot ontwikkeling gebracht kunnen worden. Het productaanbod voor de tweewielermarkt zal onder de productlijnen Hollandia en Rivel worden voortgezet, aangevuld met onder meer de merken Pelikaan, Maxwell, Swinckels. De nieuwe combinatie zal zich gaan richten op de verdere ontwikkeling in het middensegment.” Voor Hollandia geldt een prijsrange tussen de € 200,- en € 400,-

Dutch Bicycle Rental

De verhuurtak van DBG zal verder gaan onder de naam Dutch Bicycle Rental. Het gaat hier om professionele oplossingen voor verhuurfietsen in de breedste zin van het woord. Tot slot zal ook Fiets Service Nederland, dat de service voor de TCI-merken doet, verder worden uitgebreid en geprofessionaliseerd om de twee hoofdactiviteiten van BIG optimaal te kunnen ondersteunen.

Hafkamp: “Al met al biedt dit een prima uitgangspositie om de komende jaren een zeer stabiele speler in de markt te zijn met prima financiële vooruitzichten.”
De vestigingsplaats van BIG zal met ingang van januari 2014 Deventer zijn.

Reageer op dit artikel