artikel

Sandwichbike en meer op Dutch Design Week

algemeen

Sandwichbike en meer op Dutch Design Week
Op de Dutch Design Week (tot zondag 27 oktober) zijn diverse tweewielers te zien.

De Dutch Design Week (DDW) vindt deze week in plaats in Eindhoven. Het is zeker de moeite waard een bezoekje te plannen aan DDW. Niet alleen vanwege de tweewielers die er te zien zijn, ook andere ontwerpen en het innovatieve gebruik van nieuwe en bestaande materialen zijn erg inspirerend. De Dutch Design Week is nog tot zondag 27 oktober.

Een tweewieler die er is te zien, is de Sandwichbike van ontwerper Basten Leijh. Bij dit ontwerp is hij geïnspireerd door de concepten van flat packing en home assembly, populair gemaakt door IKEA. Leijh kwam tot een fiets die je online bestelt, thuis bezorgd krijgt en zelf in elkaar zet. Het frame bestaat uit twee houten panelen, bij elkaar gehouden door aluminium cilinders die het geheel tot een oersterke en unieke fiets maken. Met minder dan vijftig onderdelen en al het benodigde gereedschap in de doos is het bouwen van je eigen fiets een koud kunstje. Daarbij leer je zo de fiets waar je op rondrijdt van binnen en buiten kennen. Het is niet zomaar een product, het is je eigen, zelfgebouwde Sandwichbike.

Spiked

Ook de Spiked cycle is te bewonderen op de Dutch Design Week. In ‘Het Verhaal’ op www.spikedcycles.com lees je over het hoe en waarom van Spiked. Bezoekers kunnen tijdens de DDW zelf op ervaren wat een Spiked zo speciaal maakt. In samenwerking met Urban Wheelz Center, op steenworp afstand van Yksi, kan men een Spiked proefrit maken.

Meijs e-bromfiets

Op DDW: de Meijs elektrische bromfiets. Speciaal ontworpen voor de grote steden. Het ontwerp is bijna minimalistisch, heeft herkenbare vormen, en toont de pure essentie van de gemotoriseerde tweewieler. Met heldere lijnen verbinden de gebogen stalen framebuizen alle essentiële componenten met elkaar. Twee licht lopende wielen met hydraulische schijfremmen, een geruisloze en onderhoudsvrije naafmotor, de nieuwste accutechniek en een handgemaakt leren zadel vormen de basis van dit in Nederland ontworpen en geproduceerde kwaliteitsproduct.

Virtuele Skycycle

De Skycycle is een heuse luchtfiets en te zien op DDW. Niet dat hij daadwerkelijk opstijgt, althans, niet in de fysieke wereld… Ontwerpstudio 2.1 en Durovis hebben een virtuele wereld gecreëerd waarin dat wel degelijk mogelijk is. Deze Virtual Reality-techniek maakt gebruik van een smartphone als beeldscherm.

Alle informatie over de Dutch Design Week.

Reageer op dit artikel