artikel

Oudste werknemer van Nederland op tv

algemeen

Oudste werknemer van Nederland op tv
Al 69 jaar werkt Henk Kluver bij Van Raam, producent van aangepaste twee- en driewielers.

Woensdag 23 oktober was de oudste werknemer van Nederland op televisie op Nederland 2 bij het programma 10 keer beter. Het gaat om Henk Kluver, 91 jaar (bijna 92 jaar), die werkt bij Van Raam, producent van aangepaste twee- en driewielers.

Vanaf zijn veertiende jaar werkt Henk Kluver al in de fietsenbranche. Hij werkt dus inmiddels al 77 jaar. 26 jaar geleden bereikte hij de pensioengerechtigde leeftijd. Henk Kluver is officieel de oudste medewerker van Nederland die nog dagelijks werkt. Hij is hiervoor officieel onderscheiden en heeft een nieuwe Volkswagen Transportbus gekregen. Behalve nu bij 10 x beter op Nederland 2 is hij al te zien geweest bij De Wereld Draait Door en Ik hou van Holland, waar hij zijn droge gevoel voor humor prima kon etaleren. Ook heeft Kluver de krant al vaak gehaald, onder meer De Telegraaf en De Volkskrant.

69 jaar bij Van Raam

Van de 77 gewerkte jaren werkt Kluver al 69 jaar bij Van Raam. Dertig jaar geleden heeft hij aan de wieg gestaan van de huidige specialisatie van Van Raam, aangepaste fietsen voor mensen met een beperking. In de afgelopen dertig jaar is Van Raam op dit gebied uitgegroeid tot wereldwijd de grootste speler op dit gebied. Aan stoppen denkt de heer Kluver totaal nog niet.

Reageer op dit artikel