artikel

Fox roept 2013 Evolutions Series terug

algemeen

Fox roept 2013 Evolutions Series terug
Om te bepalen of een Fox voorvork onder de terugroepactie valt, moet de eigenaar van de fiets de ID code en het serienummer opzoeken.

Fox doet een vrijwillige terugroepactie voor bepaalde modellen voorvorken modeljaar 2013 Evolutions Series. Het gaat om voorvorken die zijn geproduceerd tussen 1 maart en 30 november 2012. Het gaat om Evolutions Series vorken met een veerweg van 120-160mm.

Volgens Fox is de recall bestemd voor wereldwijd ongeveer 42.000 vorken die allemaal zijn geproduceerd bij de Fox fabriek in Watsonville. Blijkbaar kan de demper/zuigerconstructie in sommige van deze vorken losraken waardoor de vork overbelast kan raken in bepaalde omstandigheden. Als dat gebeurt, is er de mogelijkheid dat het voorwiel uit de fiets ‘valt’.

Modeljaar 2013

De terug te roepen voorvorken zijn gemonteerd op modeljaar 2013 fietsen van Specialized, Trek, Scott, Kona, Cannondale en diverse andere sportieve merken. Ook zijn ze op de after market verkocht. Tot nog toe heeft Fox één rapportage ontvangen waarbij de voorvork het daadwerkelijk heeft laten afweten.

ID code en serienummer detecteren

Om te bepalen of een Fox voorvork onder de terugroepactie valt, moet de eigenaar van de fiets de ID code en het serienummer opzoeken. Met die informatie kan hij (of zijn dealer) naar de speciale recall webpagina gaan. De consument ontvangt een gratis upgrade van de demper. Deze moet door een erkende Fox-dealer worden gemonteerd in de vork.

Reageer op dit artikel