artikel

E-scooters volgende groeimarkt voor Accell Group

algemeen

Het is slechts een kwestie van tijd voordat de eerste lichte elektrische scooters van Batavus, Sparta of Koga op de markt zullen komen. Volgens René Takens, voorzitter van de Raad van Bestuur van de Accell Group, ‘moeder’ van de genoemde merken, liggen dergelijke modellen nu op de tekentafels van de Research & Development-afdelingen van deze merken.

E-scooters volgende groeimarkt voor Accell Group
E-scooters volgende groeimarkt voor Accell Group

In een interview dat is gepubliceerd in de augustus editie van Bike Europe (het internationale zusterblad van Tweewieler) geeft Takens aan dat hij ervan overtuigd is dat in de nabije toekomst lichte elektrische scooters net zo’n succes of misschien wel groter als elektrische fietsen gaan worden.

Verkoopdoorbraak  verwacht
In het interview vraagt Bike Europe Takens: “Naast elektrische fietsen is er een andere categorie van elektrische tweewielers waarvoor in de nabije toekomst een verkoopdoorbraak wordt verwacht. We hebben het dan over de categorie speed pedelecs en dan met name modellen die meer op scooters lijken dan op fietsen. Deelt u deze verwachting?”

Groot succes
René Takens antwoordt hierop: “Ja, ik ben ervan overtuigd dat deze nieuwe categorie een succes gaat worden. Je ziet nu al de aanzetten daartoe met de eerste lichte e-scooterachtige modellen. Wij hebben ze nu op onze R & D tekentafels liggen. Ik geloof echt dat een dergelijk voertuig een groot succes zal worden. Dit succes hangt alleen wel af van wat de auto-industrie van plan is, en hoe succesvol modellen zoals de e-stadsauto Twizzy van Renault zal zijn. Het hangt ook af van hoe steden hun infrastructuur gaan inrichten op zulke lichte e-scooters.”

Eigen show Trek
In het interview geeft René Takens  ook zijn mening over kwesties als de huidige herziening van de anti-dumping op fietsen uit China, en of op het initiatief van Trek voor een eigen show ook iets is wat  de Accell Group zou kunnen gaan doen. Het complete interview is te lezen in het augustusnummer van Bike Europe. Dit nummer wordt in een extra oplage verspreid op de komende Eurobike. Een ingekorte versie van dit interview zal in de september editie van Tweewieler worden gepubliceerd.

Reageer op dit artikel