BSF-verkopen: Veertigplussers zorgen voor aanhoudende groei

Verkopers van brom- en snorfietsen kunnen redelijk tevreden zijn over de verkoopcijfers tot en met mei 2014. Bij de snorfietsen loopt de statistiek al voor de derde maand op rij strak omhoog – sinds begin dit jaar zijn de verkopen verdrievoudigd inmiddels - en ook de bromfietsen gaan beter. Al is het bij de 45 kilometer modellen allemaal wat minder spectaculair.
Brom- en snorfietsen: jongere kopers lopen er niet warm voor, de extra kopers vind je vooral in leeftijden vanaf een jaar of 25.

Bij elkaar opgeteld zit de groei er in vergelijking met vorig jaar in elk geval lekker in. In vijf maanden tijd zijn er bijna 25 duizend over de toonbank gegaan, terwijl dat er in 2013 ruim 22 duizend waren. Daar zitten overigens 1.717 elektrische bij. Vorig jaar in dezelfde periode 1.269. Wellicht is er toch licht in dat segment.

Snorfiets serieus alternatief woon-werkverkeer

Naar de leeftijdsverdeling gekeken, valt op dat met name de snorscooters kennelijk meer en meer als serieus alternatief voor woon-werkverkeer wordt gezien. Jongere kopers lopen er niet warm voor, maar de extra kopers vind je vooral in leeftijden vanaf een jaar of 25. Vooral veertigers en vijftigers lijken een doelgroep waar veel muziek in zit.

Top drie

Welke merken trekken de kar? Bij de bromfietsen laat Kymco het Italiaanse Piaggio inmiddels ruim achter zich (1.301 om 1.141). Gevolgd door SYM (860). Op de zesde plek verdient de groei van AGM vermelding, met een plus van ongeveer de helft in vergelijking met 2013. Bij de snorfietsen leidt Piaggio als vanouds met grote afstand voor SYM (4.917 om 2.365). Gevolgd door Kymco, AGM en ZNEN.