Riese & Müller zet vol in op s-pedelecs

De uit Darmstadt afkomstige producent Riese & Müller (R&M) zet voor het modeljaar 2015 zwaar in op de high speed e-bike. Maar liefst 8 verschillende modellen staan eraan te komen als vervolg op het verkoopsucces tijdens de eerste zes maanden van dit jaar.
Dit paradepaard BlueLabel Charger GT45 wordt één van de acht speed pedelecs die Riese & Müller voor 2015 in petto heeft. – Foto R&M

Na Sparta is Riese & Müller op dit moment het tweede beste verkochte merk in speed pedelecs. Volgens het Bureau VWE voertuiginformatie en –documentatie werden er tijdens het eerste halfjaar 299 BlueLabel modellen van dit merk op kenteken gezet. In 2015 moeten dat er veel meer gaan worden.

Paradepaard BlueLabel Charger GT45

Om dat te bewerkstelligen steekt Riese & Müller onder andere het succesmodel uit 2014 in een sportief jasje. De BlueLabel Charger GT45 HS is het paradepaard van R&M voor 2015 en beschikt over een stevige dosis MTB genen. Je zou zelfs kunnen zeggen dat de Charger GT45 HS een e-MTB is die met kenteken moet worden verkocht.

Ultieme alleskunner

“We willen een zeer snelle e-bike op de markt brengen, met de kracht van een simpel design. De 27,5″ ballonbanden en brede velgen zorgen voor stabiele rijeigenschappen, onder elke omstandigheid,” aldus Kristopher Salzmann, R&D ingenieur bij Riese & Müller. De Charger GT45 HS wordt door R&M de ultieme alleskunner genoemd en is vanaf november leverbaar. Voor die dealers die de Eurobike bezoeken; R&M is te vinden in hal A2 op stand 306 en 307.