FietsCity Jan Kooij wint Tweewielerwinkel van het Jaar 2011 verkiezing

EDE – FietsCity Jan Kooij te Nijmegen is de mooiste en de beste Tweewielerwinkel van het Jaar 2011! Ttijdens de BOVAG Branchedag in Ede, die gisteren werd gehouden, is deze winkel uitgeroepen tot winnaar van de prestigieuze verkiezing die dit jaar voor de 14e keer werd georganiseerd door het vakblad Tweewieler.

EDE – FietsCity Jan Kooij te Nijmegen is de mooiste en de beste Tweewielerwinkel van het Jaar 2011! Ttijdens de BOVAG Branchedag in Ede, die gisteren werd gehouden, is deze winkel uitgeroepen tot winnaar van de prestigieuze verkiezing die dit jaar voor de 14e keer werd georganiseerd door het vakblad Tweewieler.

Drie finalisten waren er overgebleven in de strijd om de waardevolle titel Tweewielerwinkel van het Jaar 2011. Naast FietsCity Jan Kooij waren dit Verbakel Fietsfactor te Nootdorp en Fietsspecialist Piet Voskamp te Middelburg. De mede-finalisten kregen een oorkonde met ‘Eervolle Vermelding’ uitgereikt.

In tegenstelling tot vorig jaar, toen de drie finalisten zeer uiteenlopende zaken betroffen, waren het nu alle drie all round fietsenwinkels. Het juryrapport refereert hier ook aan en stelt: “Blonk de vorige editie van de verkiezing Tweewielerwinkel van het Jaar uit in de diversheid van de kandidaten, bij deze 14e editie van de verkiezing waren de winkels van hetzelfde kaliber én zeer vergelijkbaar. Dat maakte de jurybeslissing er niet gemakkelijker op.”

Dat de jury FietsCity Jan Kooij uitgeroepen heeft tot winnaar is omdat, zo meldt het juryrapport: “De winkel oogt strak en verzorgd, met aandacht voor details. De ronde balie met zitjes eraan schept sfeer. De Koga Store is goed gepositioneerd in het totaal. Het kleurgebruik naast de witte kaders is subtiel.”

Ook het lichtplan van de winkel kon rekenen op waardering van de jury, die verder stelt: “FietsCity Jan Kooij laat het ware ondernemerschap zien, door aansluiting bij een innoverende inkooporganisatie en de actieve benadering van de businessmarkt. Wat dat laatste betreft zijn de contracten met chipfabrikant NXP en de verkoop van dure Spyker-fietsen via een business event uitstekende voorbeelden.”

De jury van de verkiezing Tweewielerwinkel van het Jaar bestond uit zes leden, aangevuld met een accountant en een consumentenpanel van ANWB-leden. De leden vormen een mix van branchekenners en retaildeskundigen. Juryvoorzitter Ferry Smith zegt in het juryrapport:
”Het tekent de steeds verdergaande professionalisering van de vakspecialist dat de visuele uitstraling top is.” Tijdens de bekendmaking van de winnaar refereerde hij hier verder aan door te stellen dat het ‘Wow’ effect bij het binnenstappen van FietsCity Jan Kooij in hoge mate aanwezig is.

Organisator en hoofdredacteur Jack Oortwijn van het vakblad Tweewieler maakte tijdens de uitreiking de waarde van het winnen van de titel duidelijk door te verwijzen naar de eerste winnaar van de verkiezing; Wim van Vliet. Deze winnaar vertelde dat in het jaar van het winnen van de titel zijn omzet met 30% groeide, En het jaar daarop nog eens met 30%. Oortwijn: “Ik weet zeker dat hetzelfde geldt voor andere winnaars. Het winnen van deze titel levert dus gewoon goed geld op.”