Goodyear lanceert nieuwe generatie mountainbike banden

Goodyear lanceert een nieuwe generatie van de in 2018 uitgebrachte Newton MTF en Newton MTR. De nieuwe generatie Goodyear mountainbike banden bestaat uit een totaal van vijftien verschillende variaties, verspreid over de twee type banden.
Delen:

De Newton MTF (voorband) maakt gebruik van een ronder profiel in vergelijking met zijn voorganger, waardoor het dempingsvermogen wordt vergroot en de voetafdruk van de band lager wordt. Dit zorgt voor meer controle over de rechte lijn en een groter contactvlak voor remmen. De Newton MTR (achterband) maakt daarentegen gebruik van een een vierkanter profiel en wordt gecombineerd met uniforme, dicht bij elkaar gelegen knoppen. De bredere voetafdruk van de band biedt meer tractie en zorgt voor een betere overgang tussen het middelste loopvlak en de zijknoppen. De Newton MTF en de Newton MTR zijn beschikbaar in Trail-, Enduro- en Downhill varianten.

Dynamic Grip

De Newton MTF Enduro- en Downhill-modellen maken gebruik van de ‘Dynamic Grip’. Deze banden hebben een rubbersamenstelling met hardheden van 40/42/60a voor meer grip en demping. Ook de Newton MTR Enduro- en Downhill-modellen maken gebruik van de ‘Dynamic Grip’. Deze banden hebben een rubbersamenstelling met hardheden van 40/50/60a voor gelijkmatige niveaus van grip en loopvlak slijtage. De trail-specifieke modellen maken gebruik van de ‘Dynamic Trail’. Deze banden hebben een rubbersamenstelling met hardheden van 50/60a om zo grip, slijtage en rol efficiëntie te balanceren.