Trek Benelux gaat online fietsen verkopen

Trek Benelux gaat online fietsen verkopen
De uitlevering van de fietsen blijft door de dealer gebeuren. (foto: Marcel van Hoorn)

Trek gaat online haar Trek- en Electra-fietsen verkopen aan Nederlandse consumenten. Uitlevering gebeurt vervolgens via het dealerkanaal. Dealers ontvangen bijna de volledige marge.

Petra de Fluiter, country manager Trek Benelux. “Bij Trek geloven we zeker dat er consumenten zijn die bij voorkeur fietsen en accessoires online kopen. We anticiperen op de trend waarbij de consument zelf beslist waar hij of zij koopt. Daarnaast is het een geweldige kans voor onze dealers om nieuwe klanten te winnen.”

Vervolg op werkwijze in het buitenland

Trek is niet volledig onbekend met E-commerce. De afgelopen jaren is hetzelfde concept al met succes uitgerold in de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland en Oostenrijk. Nu komt Nederland daar bij en kunnen consumenten online hun producten uitzoeken, bestellen en betalen via creditcard of iDeal.

Winkel blijft afleverpunt

Kan de aankoop van producten van Trek, Electra en Bontrager vanaf nu online plaatsvinden, de fysieke winkels van de Trek-dealers blijven een belangrijke rol spelen in het aankoopproces. Fietsen die online besteld worden, worden afgeleverd bij een dealer naar keuze van de consument. Daar kan de fiets opgehaald worden. De fiets wordt naar wens afgesteld en de dealer kan de klant direct van advies en indien gewenst extra toebehoren voorzien. Bij accessoires heeft de consument de keuze om deze direct thuis te laten bezorgen of om deze af te halen in de winkel.

Geen aparte voorraad voor online

Bijna alle dealers van Trek in Nederland hebben hun medewerking toegezegd. Dat komt ook mede omdat ze bijna de volledige marge ontvangen en er geen aparte voorraad voor online bestellingen wordt gereserveerd.

Vooralsnog is E-commerce alleen beschikbaar in Nederland. De optie om online te bestellen is nog niet beschikbaar in België en Luxemburg.