DESIGN: De belofte van Podride

De fiets blijft ontwerpers en ontwikkelaars continu inspireren. Ontwerper Peter van der Veer geeft in de Design-blog zijn visie op nieuwe ontwikkelingen en interessante zaken uit het verleden en het heden. In deze blog de Podride van uitvinder Mikael Kjellman.
Delen:

Het is inmiddels meer dan vijf jaar geleden dat uitvinder Mikael Kjellman trots zijn vierwielige, overdekte bikeconcept met de naam Podride aan de wereld toonde. De prachtige filmpjes op Youtube, waarvan alleen de eerste inmiddels al meer dan negen miljoen keer zijn bekeken, lokten veel belangstelling uit. In 2016 slaagde Mikael erin om via een crowdfunding campagne 106.000 US dollar bij elkaar te krijgen en begon met een klein team aan het productierijp maken van het ontwerp.

Vormgever moet het uiterlijk opkrikken

Er werd een website opgezet en ook via Facebook en Instagram kun je op de hoogte gehouden worden van de voortgang. In 2019 werd een vormgever uit Frankrijk, Christophe, ingehuurd om het toch wel wat amateuristische uiterlijk wat op te krikken. De hoofdvorm moest gerespecteerd blijven, maar door de kar van een gevacuümvormde onderschaal te voorzien werd het ontwerp sterker en de berijder beter afgeschermd van opspattend water.

Kennelijk zitten ze behoorlijk vast in de hobbels die zo’n concept met zich meebrengt

Het laatste nieuwsbericht van Podride dateert alweer van november 2019. Hierin kondigen ze aan dat ze verwachten dat de levering van eerste producten ergens midden 2021 van start zullen gaan. Het feit dat er in heel 2020 en 2021 geen berichten over de voortgang zijn verschenen doet het ergste voor de jongens van het Podride team vermoeden. Kennelijk zitten ze nog behoorlijk vast in de technische en financiële hobbels die het naar productie en markt brengen van zo’n concept met zich meebrengt.