Giant presenteert haar eerste carbon e-MTB

Giant heeft zijn geheel nieuwe Trance X Advanced E+ onthuld. Deze veelzijdige elektrische mountainbike beschikt over de vernieuwde, high-performance SyncDrive Pro motor en een lichtgewicht, stijf en duurzaam frame van carbon.
Delen:

De nieuwe Trance X Advanced E+ – die in drie modellen komt – heeft het progressieve design van een trailbike en beschikt daarnaast over belangrijke innovaties. Eén daarvan is de Flip Chip technologie waarmee de rijder de framegeometrie kan aanpassen. Er zijn twee instellingen mogelijk. Samen met de Maestro vering en vlot rollende 29 inch wielen maakt dat van deze fiets een ideale allrounder voor gebruik op uiteenlopend terrein.

85 Nm koppel ideaal voor technisch werk

De nieuwe SyncDrive Pro motor is goed voor een koppel van 85 newtonmeter. Daarmee levert het motorsysteem krachtige ondersteuning, wat de rijder in staat stelt ook technische beklimmingen te nemen. De compacte motor, die in samenwerking met Yamaha is ontwikkeld, is aanzienlijk lichter dan de vorige generatie en is geoptimaliseerd voor toepassing van de Maestro-vering (150 mm veerweg voor en 140 mm achter).

De 250W SyncDrive Pro motor is goed voor een koppel van 85Nm.

Voorzien van Smart Assist-technologie

De SyncDrive Pro motor voorziet in Smart Assist technologie. Dit is een automatische ondersteuningsmodus waarmee de rijder niet meer handmatig een ondersteuningsmodus (Power, Sport, Active, Basic of Eco) hoeft te kiezen. In plaats daarvan selecteert en wisselt Smart Assist steeds zelf de benodigde hoeveelheid trapondersteuning tijdens het rijden. Dit doet het intelligente systeem met behulp van zes sensoren en geavanceerde algoritmes. Smart Assist maximaliseert de efficiëntie voor zowel de accu als berijder door altijd de juiste hoeveelheid energie te gebruiken.
De e-MTB is voorzien van Giants EnergyPak 625. Deze is netjes geïntegreerd in de onderbuis van het frame. In iets meer dan twee uur tijd is hij tot 80 procent opgeladen.

Flip Chip: framegeometrie op maat

Met de nieuwe Flip Chip functie kun je de hoek van de balhoofd- en zitbuis veranderen, net als de hoogte van de trapas. Op deze manier stem je het rijgedrag af op de verschillende paden en individuele rijstijl. De lage stand is goed voor een flauwere geometrie die vooral geschikt is voor sneller, open terrein. De hoge stand biedt een steilere geometrie en wordt aangeraden voor smalle, technische trails. De wisseling tussen de twee standen gaat eenvoudig en snel.

Met de RideControl Go op de bovenbuis schakel je de e-MTB in en uit en wijzig je ook de ondersteuningsmodus.

Cockpit met RideControl

De carbon Trance is voorzien van RideControl Go (multifunctionele aan- en uitknop) en RideControl Ergo 3 (op het stuur gemonteerde remote). De RideControl Go bevindt zich op de bovenbuis, waardoor je snel en eenvoudig de e-MTB in- en uitschakelt. Ook kun je hiermee de ondersteuningsmodi wijzigen.
De RideControl Ergo 3 is een nieuwe bediening op het stuur. Deze wordt naar keuze links of rechts gemonteerd. De rijder heeft de optie om een tweede bediening toe te voegen, waardoor er nog eens drie knoppen bij komen. Deze zijn te configureren via de RideControl app. In dat geval is de functionaliteit van de knoppen volledig gepersonaliseerd.

In de Benelux voert Giant alle drie modellen uit de nieuwe serie. Het gaat om de Trance X Advanced E+ 0 (8.599 euro), Trance X Advanced E+ 1 (7.499 euro) en Trance X Advanced E+ 2 (6.499 euro).