Bike Republic neemt X-treme Bike Oudsbergen over

Fietsenketen Bike Republic – onderdeel van Colruyt Group – heeft er een nieuwe winkel bij met de overname van X-treme Bike in het Belgische Oudsbergen. Het is de 18e winkel van de fietsenwinkelketen.
Delen:
Oud-eigenaar Johnny Ketelbuters wordt de bedrijfsleider van de nieuwe winkel van Bike Republic Oudsbergen.

X-treme Bike stond vooral bekend om zijn sportieve assortiment, waarin Trek een centrale rol speelde. Dat gamma blijft behouden en wordt daarnaast aangevuld met een ruim aanbod e-bikes, speed-pedelecs, stads- en kinderfietsen.

We focussen ons op een goede geografische spreiding

Wim Teerlynck, algemeen directeur van Bike Republic: “Het is onze ambitie om de komende jaren ons winkelpark flink uit te breiden in Vlaanderen, Brussel en Wallonië. We focussen daarbij op een goede geografische spreiding, zodat er voor klanten en potentiële klanten altijd een Bike Republic in de buurt is. Noord-Limburg was tot nu toe nog een ‘blinde vlek’. Daar komt nu dus verandering in met de overname van X-treme Bike.”

Hetzelfde team, een ruimer aanbod

X-treme Bike staat – net als Bike Republic – naar eigen zeggen garant voor kwaliteit, een persoonlijke aanpak én een goeie service. Daaraan verandert volgens Teerlynck niets, want het gemotiveerde team dat de afgelopen jaren van X-treme Bike een succesverhaal heeft gemaakt, blijft hetzelfde. Zaakvoerder Johnny Ketelbuters wordt filiaalmanager en ook de verkopers en technici blijven in dienst. Klanten kunnen dus nog steeds op dezelfde vertrouwde gezichten rekenen én blijven welkom met hun fiets voor onderhoud en herstelling, ook al kochten ze die elders.

Meer over BIKE REPUBLIC:

Over Bike Republic

Bike Republic werd – toen nog als Fiets! – opgericht in 2010 en is uitgegroeid tot een netwerk van 18 fietsspeciaalzaken in België. Bike Republic is dealer van merken zoals Hiron, Trek, Flyer, Koga, Gazelle, Scott, Ridley, Kettler en Norta. De fietsspeciaalzaak verzorgt ook het onderhoud en de reparatie van fietsen. Bedrijven kunnen via Bike Republic bedrijfsfietsen leasen of kopen. Sinds 2019 maakt Bike Republic volwaardig deel uit van Colruyt Group.