Eugen Uppelschoten stopt na 33 jaar met Bikeshop Amersfoort

Eugen Uppelschoten draagt zijn winkel in Amersfoort over aan Helco Timmerman van 33 tweewielers. “Ik geef de winkel met veel vertrouwen over aan Helco. Ik kijk terug op 33 hele mooie jaren. Wat mijn ouders met vooruitziende blik zijn gestart, heb ik met veel voldoening kunnen helpen opstarten, voortzetten en uitbouwen.”
Delen:
Helco Timmerman (links) en Eugen Uppelschoten proosten op de overname.

Met deze overname breidt 33 tweewielers uit naar 3 winkels in de regio Amersfoort. “De cultuur van de Bikeshop en 33 tweewielers matchen erg goed en de productassortimenten vullen elkaar perfect aan. Met ons team van meer dan 25 enthousiaste fietsspecialisten staan we klaar om de klant bij te maken met fietsen”, zo geeft Helco Timmerman aan. Het bedrijf van Timmerman was dit jaar een van de genomineerden in de verkiezing Tweewielerwinkel van het Jaar.

Maximaal fietsplezier bezorgen

Eugen Uppelschoten: “Ik zie bij 33 tweewielers dezelfde kernwaarden als bij de Bikeshop. Samen met team Bikeshop zijn we er altijd voor gegaan om de klant maximaal fietsplezier te bezorgen. Dat heb ik ook met veel toewijding en plezier gedaan. De interactie met de klant en het samen optrekken met team Bikeshop heeft mij als mens verrijkt en altijd veel voldoening gegeven.”

Timmerman was zelf klant bij Bikeshop

Helco Timmerman: “Toen ik meer dan 20 jaar geleden bij de Bikeshop mijn eerste fietsbroek kocht, was ik meteen onder de indruk van de winkel. Die bewondering is nooit weggegaan. Het doel om maximaal fietsplezier te leveren, de uitstraling van de winkel en de collectie spreken mij erg aan. De overname van de Bikeshop past perfect bij onze ambitie om in en rond Amersfoort een belangrijke en vooruitstrevende winkel te zijn waar de klant in een prettige sfeer en onder het genot van goede kop koffie door specialisten wordt geholpen.”

Winkel in Amersfoort, Leusden en Hoevelaken

Met de uitbreiding van Bikeshop Amersfoort kon Timmerman zijn palet aan merken verder uitbreiden: “In Leusden en Hoevelaken hebben we een mooie collectie opgebouwd. Daarnaast hadden we nog een aantal merken op ons wensenlijstje staan waarmee we de collectie graag wilden verbreden. De Bikeshop heeft deze merken allemaal in huis. Daarmee hebben we mijn droomcollectie compleet gemaakt.”

Over 33 tweewielers

33 tweewielers bestaat 7,5 jaar en is in die tijd uitgegroeid tot een specialist in merken als Riese & Müller, Scott en Cortina. Het getal 33 is bij 33 tweewielers meer dan een getal. “Veel komt samen in deze twee cijfers. Het meest voor de hand liggende voor mensen uit de regio is het kengetal 033. De bakermat en vestigingsplaats van de eerste winkel”, zo geeft Timmerman aan. Maar er zijn nog meer aanknopingspunten: Helco was 33 toen hij met de plannen begon, de postcode in Leusden eindigt op 33 en met de twee 3-en kon een krachtige logo gemaakt worden.