Kalkhoff blijft e-bikes verkopen en onderhouden met Conti-aandrijvingen

Kalkhoff heeft snel gereageerd op de bekendmaking van Continental dat ze stopt met de ontwikkeling en productie van e-bike-aandrijfsystemen in 2020. Het bedrijf heeft namelijk vier 2020-modellen met Conti-aandrijvingen uitgerust. Managing director Ferdi Ertekin benadrukt richting dealers dat bestelde Kalkhoff e-bikes met Conti-motoren gewoon in 2019 worden afgeleverd en ook de service overeind blijft.

In zijn reactie op het besluit van Continental stopte Ertekin zijn teleurstelling niet onder stoelen of banken. Kalkhoff was als grootste klant namelijk nauw betrokken bij de verdere ontwikkeling van de Conti-aandrijfsystemen. Deze betrokkenheid en het geloof in de kwaliteit van het systeem zette het bedrijf ertoe aan om zijn 2020 e-bikes voor het eerst met Conti-aandrijvingen uit te rusten. Tegelijk wordt het gebruik van de ‘Impuls’ middenmotor, die nu in de Kalkhoff e-bikes is te vinden, de komende jaren afgebouwd. Kalkhoff gebruikt naast de Impuls ook Bosch- en Shimano-aandrijfsystemen.

Lees verder na het kader.

After sales en service: nog vijf jaar na 2022

Naast de leveringen van de 2020 Kalkhoff e-bikes met Conti-aandrijvingen, garandeert Ertekin zijn dealers dat de after sales-service voor deze elektrische fietsen niet in gevaar komt. Continental noemde 2022 als jaar dat de service eindigt, Ertekin stelt dat zijn bedrijf na dat jaar het onderhoud overneemt voor een periode van nog eens vijf jaar.

Dealers worden persoonlijk geïnformeerd

Kalkhoff e-bikes met Conti-middenmotoren worden geassembleerd in de Derby-fabriek in het Duitse Cloppenburg. Met het oog op de aankondiging van afgelopen dinsdag door Continental, zal Kalkhoff dealers persoonlijk informeren over de verdere ontwikkelingen. Derby-woordvoerder Arne Sudhoff benadrukt dat zijn bedrijf – ongeacht de beslissing van Conti om de e-bike-activiteiten eind 2019 te beëindigen – gelooft in de 48V-aandrijving en de nieuw geïntegreerde 660 Wh intube accu. Kalkhoff heeft voor 2020 vier modellen met een Conti-aandrijfsysteem in de catalogus staan.

Lees het bericht van Continental om te stoppen met de productie van e-bike aandrijfsystemen.

Dit vind je misschien ook interessant