Orion Direct draagt dealernetwerk over aan ENRA

Orion Direct heeft per 1 januari 2013 het dealernetwerk voor de verkoop van fiets- en brommerverzekeringen overgedragen aan ENRA. Orion is ook gestopt met de verkoop van brommer- en motorverzekeringen via internet.
Volgens directeur Douwe Boeijenga van ENRA zou upgraden van de systemen van Orion Direct te duur worden, reden voor Orion om de portefeuille over te dragen aan ENRA.

Directeur Douwe Boeijenga van ENRA geeft aan dat de systemen waarmee Orion werkte niet zo modern waren als die van Allsecur. “Om deze systemen om te bouwen moesten er nieuwe investeringen gedaan worden. Bijvoorbeeld voor de verhoging van de assurantiebelasting. Beter was nog om een heel nieuw systeem neer te zetten. Dat zou een te grote investering zijn. Daarom is ervoor gekozen om de portefeuille over te dragen aan ENRA.”

Bestaande polissen blijven
Vanaf 1 januari 2013 verkoopt Orion zelf geen verzekeringen meer via dealers of via oriondirect.nl. Klanten die al een brommer of motorverzekering bij Orion hebben, blijven gewoon bij Orion. Ook als hun polis verlengd wordt.

Nieuwe polissen
Als een klant een nieuwe verzekering wil afsluiten, dan kan men hiervoor naar ENRA. Alle bromfietsdealers van Orion Direct zijn per 1 januari 2013 bij de AFM aangemeld als verbonden bemiddelaar van ENRA. Tevens zijn de dealers voorzien van een starterspakket voor fiets- en bromfietsverzekeringen en een inlogcode voor de dealerportal, waardoor de verkoop van verzekeringen gewoon kan worden gecontinueerd.

Dit vind je misschien ook interessant