Veel politici bij Sustainable2Wheels

Vorige week organiseerde ETRA de vierde editie van Sustainable2Wheels op de Esplanada voor het Europees Parlement in Brussel, tijdens de European Mobility Week. Doelstelling van Sustainable2Wheels is Europese beleidsmakers en politici bewust te maken van de vele mogelijkheden van tweewielers binnen mobiliteitsconcepten.
Oud-wielrenner Henk Lubberding adviseerde geïnteresseerde politici uitgebreid over hoe men beter en veiliger op zijn of haar fiets of e-bike kan rijden.

ETRA vestigt met dit evenement extra de aandacht op fietsen, e-bikes, scooters en motoren. Dat gebeurt door demonstraties en presentaties van wat deze tweewielers te bieden hebben voor een duurzame vorm van stedelijk vervoer. Onder de exposanten waren onder meer Buzaglo, importeur van vouwfietsenmerk Dahon en sponsor van het eerste uur, en verder merken als Hero Eco (A2B), Klever Mobility, Schwalbe en Shimano.

BOVAG Elektrische Wielerploeg

ETRA was ook zeer verheugd met de komst van de BOVAG Elektrische Wielerploeg. Oud-wielrenner Henk Lubberding en zijn assistent adviseerden geïnteresseerde politici uitgebreid over hoe men beter en veiliger op zijn of haar fiets of e-bike kan rijden. Behalve de Nederlandse BOVAG waren ook vertegenwoordigers van het dealerkanaal uit België, Denemarken en Frankrijk aanwezig.

Krachtiger geluid laten horen

Tijdens Sustainable2Wheels werden twee goedbezochte politieke debatten gehouden. De eerste was een discussie onder meer met vice-president van het Europees Parlement Isabelle Durant en het Bulgaarse lid Preslav Borissov. Aan het tweede debat namen de leden van het Europees Parlement Brian Simpson en Michael Cramer en beleidsmakers op het gebied van stedelijke mobiliteit deel. Naar aanleiding van deze debatten kan worden geconcludeerd dat er voor de tweewieler nog veel te winnen valt op politiek niveau. ‘De Europese organisaties op het gebied van tweewielers moeten hoger inzetten en hun stem veel krachtiger laten horen als het gaat om de tweewieler als oplossing voor problemen in stedelijk vervoer,’ luidt de conclusie van ETRA.

Dit vind je misschien ook interessant