Bedrijfsfietsen mogen tot 1 april 2015 worden geleverd

Bedrijfsfietsen mogen tot 1 april 2015 worden geleverd
De fiscus doet een handreiking waardoor de levering van bedrijfsfietsen tot en met maart 2015 mag plaatsvinden.

Levering van bedrijfsfietsen onder de oude regeling die dit jaar zijn besteld en betaald, mag tot en met 31 maart 2015. Dit in tegenstelling tot eerdere berichtgeving hieromtrent. BOVAG en fietsfabrikanten hebben hiervoor een verzoek voor een overgangsregeling bij de Belastingdienst gedaan.

De fiscus doet een handreiking waardoor de levering van bedrijfsfietsen tot en met maart 2015 mag plaatsvinden. Dit meldt BOVAGkrant. Voorwaarde is wel dat de fiets nog dit jaar wordt besteld en betaald. De retailer mag de fiets dan tot 31 maart 2015 aan de klant leveren. Eerder berichtte tweewieler.nl dat de belastingdienst de uiterste datum van 31 december strikt zou hanteren.

Coulanceregeling wegens slechte leverbaarheid fietsen

Het resultaat is dat de belastingdienst afgelopen maandag een coulanceregeling bekend maakte tijdens een gesprek met BOVAG. De leveringsproblemen in de fietsbranche zijn de belastingdienst niet ontgaan, concludeert BOVAG. Door bedrijven uitstel te geven voor het uitleveren van de bedrijfsfietsen, komt de fiscus de branche gedeeltelijk tegemoet.

Meer ruimte in de planning

'Dit is goed nieuws voor de branche, maar ook voor werkgevers en voor werknemers. De laatste maanden van dit jaar zijn voor de meeste fietsbedrijven erg hectisch. Deze handreiking geeft de bedrijven meer ruimte in de planning en geeft ze bovendien tijd om tot het einde van het jaar fietsen onder de oude regeling te verkopen', zegt Niels Hansen, branchemanager BOVAG Fietsbedrijven.