Brose e-bike systeem voor stad

Het Duitse Brose, van origine fabrikant van auto-onderdelen, maakt sinds een aantal jaren ook e-bike motoren. Daarbij gebruiken ze dezelfde productietechnologie. De Drive C is het vijfde e-bike systeem dat Brose ontwikkelde, vooral bedoeld voor de stadsfiets.
Brose's Drive C is het 5e e-bike systeem dat de Duitse automotive producent ontwikkelde en is vooral bedoeld voor de stadsfiets. Foto's Brose Antriebstechnik GmbH & Co

De afmetingen zijn gelijk aan die van de andere systemen van Brose. Kenmerkend is dat de Drive C veel ontwerpvrijheid biedt aan ontwikkelaars. Het systeem kan namelijk 360 graden rond de trapas worden gepositioneerd.
De Drive C levert de stedelijke e-biker een continu, soepel vermogen binnen een trapfrequentiebereik van 20 tot 70 omwentelingen per minuut. Ongeacht de cadans levert de aandrijving een koppel van 50 Nm. De ondersteuning is maximaal 280 procent.

Samenwerking met Gates Carbon Drive

Waar de Brose Drive C net als alle Brose-systemen vooral in uitblinkt, is de stilte die het levert. Brose bereikt dit door in de aluminium behuizing een met koolstof versterkte aandrijfriem van Gates te plaatsen. Behalve dat deze muisstil zijn werk doet, zorgt de riem er ook voor dat trillingen niet worden doorgegeven aan het pedaal.

Freewheel technologie

Is de accu leeg, dan is het met een fiets met Brose Drive C net zo gemakkelijk fietsen als met een gewone fiets. Dat komt door de toepassing van de dubbele freewheel-technologie die de aandrijving volledig ontkoppelt.

Brose-familie compleet

De ‘familie’ van Brose aandrijfsystemen is met deze 5e versie voor stadsgebruik nagenoeg compleet. De complete lijn bestaat nu uit:

  • Drive S (sportief) Mag en Alu voor mountainbike;
  • Drive TF (tot 45 km/u) voor speed pedelec;
  • Drive T (hoog efficiënt) voor lange afstanden;
  • Drive C voor stadsfietsen.

Brose kwam op de markt in 2014.

Alle systemen zijn ‘Made in Germany’ en worden in Berlijn ontworpen en geproduceerd door ongeveer 50 Brose-medewerkers.

Dit vind je misschien ook interessant