Fietsenwerkplaats Texel leidt nieuwe fietstechnici op

Van der Linde Fietsen opende in zijn Fiets-inn vestiging in De Koog op Texel de nieuwe Fietsenwerkplaats Texel. Hier worden mensen met een achterstand tot de arbeidsmarkt opgeleid tot fietstechnicus. De bedoeling is dat de deelnemers uiteindelijk bij Van der Linde of een ander tweewielerbedrijf op Texel aan de slag kunnen.
Delen:
Deelnemers aan het leer-werktraject aan de slag in Fietsenwerkplaats Texel, onder begeleiding van ervaren technici.

In Fietsenwerkplaats Texel wil van der Linde daarnaast alle huurfietsen laten onderhouden. Het leer-werktraject van Van der Linde Fietsen dient een dubbel doel. Enerzijds kunnen mensen die moeilijk een baan kunnen vinden, zoals vluchtelingen, een opleiding tot fietstechnicus volgen. Anderzijds kan Van der Linde zo inspelen op het tekort aan vakkundig personeel. Voldoende fietstechnici vinden op Texel wordt moeilijker. Ondertussen wordt het verhuurseizoen langer, en al die huurfietsen moeten tijdig onderhouden worden.

Tweewieler Academy

Deelnemers aan het leer-werktraject kunnen een opleiding tot assistent fietstechnicus van de Tweewieler Academy volgen. Ook kunnen ze een Bovag-erkend branchecertificaat op MBO niveau 1 behalen. Hiermee kunnen technische vervolgopleidingen gevolgd worden, zodat mensen door kunnen groeien in de mobiliteit/technieksector.

Tekst gaat verder onder de video

Momenteel zijn 7 leerlingen aan de slag in Fietsenwerkplaats Texel. Zij worden begeleid door werkbegeleider Kevin Huisman en docent Arnoud Ouendag van de Innovam Tweewieler Academy. Bedrijfsleiders Leon Westerlaken en Fred Oosterhof zijn, samen met Huisman, Bovag leermeesters in de Fietsenwerkplaats Texel.

Fietsen verkoopklaar maken

Regelmatig verzorgt de ervaren fietsmonteur Ammar Ben Ghalloum de Arabische vertaling voor de Syrische deelnemers. Ook geeft hij hen in hun eigen taal uitleg bij specialistische reparaties. Er wordt vooral gekeken naar de individuele kwaliteiten van iedere deelnemer, zegt Fietsenwerkplaats Texel. Zo geeft verkoper Douwe Vonk verkoopinstructies om fietsen verkoopklaar te maken. Dit verkopen gebeurt via de Bikedealz.nl webshop en het Budgetplein van de Fiets-inn-vestiging op Texel.

De deelnemers aan het leer-werktraject hebben de beschikking over een modern uitgeruste werkplaats.
De leerling-fietstechnici zijn trots op hun werk.
Klaargemaakte fietsen krijgen een speciaal 'Social Bike Texel'-label.